IZGUBLJENA CIPELICA: Pronađimo zagrebačku Pepeljugu (FOTO)

pepeljuga
Facebook

Oživimo bajku iz davnina i pronađimo zagrebačku Pepeljugu!

Bilo jednom davno…

Svi znamo bajku o Pepeljugi – prelijepa djevojka s manje lijepim životom uz zlu maćehu i njezine nasljednice, dvije isto toliko zle polusestre. Ostala je bez roditelja i u svojem domu predstavlja kućnu pomoćnicu koja spava pored ognjišta. No, život joj napokon pokaže onu ljepšu stranu i ona upozna princa kada potajno ode na bal. Pritom joj pomogne dobra vila, ali uz jedan uvjet – da bajka završava kada sat otkuca ponoć i ona tada mora otići s bala. Tako i bi, ponoć počne otkucavati, Pepeljuga se pozdravlja od princa i bježi, no u silnoj žurbi izula joj se jedna cipela, preko koje je potom princ pokušavao naći svoju bezimenu ljubav.

Iako je riječ o bajci, Zagreb je istu oživio jer je Ivana Jurčević u četvrtak 10. kolovoza upravo poslije ponoći pronašla cipelicu na ogradi na Zapadnom kolodvoru, u 01:06, te fotografiju iste objavila u grupi Zakaj volim Zagreb.
Možda je ovdje riječ o manje sretnoj priči u kojoj je zagrebačka Pepeljuga pobjegla kada je ponoć počela otkucavati, no njezin princ nije imao volje tražiti je preko izgubljene cipelice. Ili je pak slomljena srca tragao za njom u krivom smjeru.

Pomozimo ovoj cipelici da pronađe svoju Pepeljugu, a tako možda pomognemo i nekom (ne)sretniku koji trenutno traga za svojom odbjeglom damom!

FOTO: Ivana Jurčević / Zakaj volim Zagreb
FOTO: Ivana Jurčević / Zakaj volim Zagreb


Komentari