IZ ZAGREBA, S LJUBAVLJU: Zapamtite Vukovar!

commons.wikimedia.org

Ovako se pamti Grad heroj.

U ovo doba godine emocije su nekako najjače. Svatko na svoj način nosi tu tupu bol u prisima, svijeću u ruci i bori se sa sjećanjima. Pogled je uprt u grad na Dunavu, s Vukovarcima smo psihički, emotivno, a brojni od nas i fizički. Istina, uz Vukovar treba biti svaki dan u godini, a najveći broj građana i je, svatko na svoj način. Drugo naličje ovog problema ostavimo vladajućim elitama, a mi se okrenimo onome čemu možemo doprinijeti- pokazivanju sjećanja Vukovarcima, ali i cijelom svijetu, svakom čovjeku koji misli da Ovčara, Vukovar i Škabrnja nisu genocidan čin.

Facebook/Zakaj volim Zagreb/ Ivana Miletić
Facebook/Zakaj volim Zagreb/ Ivana Miletić

U Facebook grupi “Zakaj volim Zagreb”, Zagrepčani dijele prizore sa zagrebačkih ulica koji šalju jasnu poruku što Hrvatskoj znači Vukovar. Fotografije dovoljno govore o čvrstoj povezanosti Zagreba s Gradom heroja, o čvrstoj povezanosti hrvatskog naroda sa žrtvama koje su pale za nas, za mlade naraštaje, za domovinu.

Facebook/ Zakaj volim Zagreb/ Lidija Hajnić
Facebook/ Zakaj volim Zagreb/ Lidija Hajnić

I Špansko šalje svoju poruku Gradu Heroja. S vama smo svaki dan, no ovih dana malo emotivnije, snažnim sjećanjem, cijelim svojim bićem… Da se ne zaboravi!

Facebook/Zakaj volim Špansko/Natko Felbar
Facebook/Zakaj volim Špansko/Natko Felbar

A prisjetimo se i hvalevrijednog čina učenika II. i VII. gimnazije. Ovakav prizor vrijedan je podsjećanja.

Facebook/Zakaj volim Zagreb/Sun Lux
Facebook/Zakaj volim Zagreb/Sun Lux

Dali ste svoje živote za nas, zadužili nas prolivenom krvlju. Danas, sve što možemo je odaslati vam poruku ljubavi i sjećanja. Ne dozvoliti prekrije plašt zaborava. Za Vukovar, s ljubavlju….

>>>ZAGREB ZA VUKOVAR: Uz brojne svečanosti pridružite se paljenju lampaša


Komentari