GRAĐANI OTKRILI NAJTUŽNIJU JELKU U GRADU: ‘Ako ste mislili da je šator na Kvatriću vrh neukusa, pogledajte ovo!’

Ivana Zebic/Facebook

Opet isto “mjesto zločina”.

Da je građanima slika Kvatrića bolna točka, svakodnevno dokazuju u Facebook grupi “I to je Zagreb”. S razlogom jer, osim što je bespovratno uništen, ovaj trg neuspješno prikriva tužnjikavi Advent koji je na njemu upriličen. Nakon ružnog šatora postavljenog na Kvaternikovom trgu, a na koji su građani u više navrata upozoravali, za oko im je zapela još jedna “novotarija” na Kvatriću koja stavlja upitnik iznad glave.

“Ako ste mislili da je šator na Kvatriću vrh neukusa, tad pogledajte ovo! Mjesto: Kvatrić! Čestitke organizatorima na Adventu! Sada sam uvjerenja da smo najjača adventska destinacija!!!”, napisala je Ivana uz fotografiju koju je objavila u ovoj Facebook grupi.

Ivana Zebić
Ivana Zebić

Ova fotografija izazvala je nevjericu kod građana koji su dotične instalacije na Kvatriću ocijenili i kao provokaciju. Također su se upitali koja je svrha i cilj cjelokupne manifestacije koja se održava na Kvatriću, s obzirom na vizualni prizor koji nije baš ugodan oku.

Screenshot
Screenshot

“Ako Sesvete imaju malo klizalište i šator i to na parkiralištu uz prugu onda ne vidim da se isto nije moglo napraviti na Kvatriću…ne znam kaj da kažem vi iz kvarta i općine morat će te se iduće godine organizirati sami..malo klizalište okolo koja kućica sa sadržajima…lampice..bor…lagana glazbica…i tako dobra lokacija…”, poručila je Ivana iz Sesveta.

Njihov krik nitko ne čuje

Ipak, stanovnici Kvatrića nisu pasivni po pitanju stanja na dragom nam trgu. Osim što su uporni u slanju dopisa nadležnim službama te ukazivanju na sve probleme koje Kvatrić ima, ali i koji se konstantno stvaraju pod palicom odgovornih, građani su organizirali i simbolične preformanse kako bi i ostatku Zagreba privukli pažnju na događaje na Kvatriću.

15541557_10209011357535824_5841333239989207591_n

“Poruka svima kojima sam se obratila za pomoć- zatvaranjem očiju pred problemima oni neće nestati!”, ustrajna je Ivana. Unatoč svim dopisima i vapajima- reakcija odgovornih izostaje, a krik poslan s Kvatrića, po svemu sudeći, još uvijek nije dovoljno glasan. Ostaje nam samo nada da će ga ipak netko i čuti.

>>>ADVENT JE IPAK STIGAO NA KVATRIĆ: Pogledajte u kojem obliku (FOTO)

>>>VAPAJ ZAGREBAČKE KLINKE: ‘Grad je šaren i okićen, a smijeh s mog Kvatrića zamijenila je tišina’


Komentari