(FOTO)Penezi ‘otišli’ na Hendrixa: Pogledajte što se dogodilo s rasvjetom na Radničkoj

FOTO: Zakaj volim Zagreb/ Iva Čatsum

Na neke stvari se bjesomučno troši, dok one druge propadaju.

Nije upitno da u Zagrebu postoje stvari na koje bi se gradski novac trebao trošiti, ali to se ipak ne čini. S druge strane, pak, diljem grada nišu razni sadržaji za kojima možda u ovom trenutku nije bilo potrebe.

Uzmimo za primjer Hendrixov/ Zeleni/ Željeznički most. Njemu je svakako trebala obnova, ali je li bilo potrebno da on svake noći svijetli kao Betlehem i da umjesto kultnog grafita, na njemu svijetli natpis “Hendrix”? Mnogi bi kazali, nepotreban trošak.

S druge strane, na Radničkoj stoji javna rasvjeta koja je toliko obrasla da više nije jasno radili li se o drvetu, nekakvoj umjetničkoj instalaciji ili rasvjetnom stupu. Fotografije ovog zagrebačkog “fenomena”  u Facebook grupi I to je Zagreb, objavio je Vladimir Banović.

Kao što se vidi na fotografijama, ovo raslinje toliko je uznapredovalo da su se već razvile i prave debele grane, a ista situacija je bila i prije mjesec dana, a fotografirao ju je Mark Stankovich.

FOTo: Instagram/ Mark Stankovich
FOTo: Instagram/ Mark Stankovich

Identična situacija bila je i 2011. godine, što je fotografijom iz te godine dokazao i Željko Vukelić.

FOTO: I to je Zagreb/ Željko Vukelić
FOTO: I to je Zagreb/ Željko Vukelić

Podsjećamo, obnova Hendrixovog mosta stajala je 5,5 milijuna kuna, za taj novac na mostu su ograđene 822 svjetiljke. Donji dio mosta osvjetljen je bijelom bojom, dok se rasvjeta u boji aktivira prolaskom vlaka.

Mnogim građanima svjetiljke se sviđaju u ovom izadnju, a ako ništa drugo, možemo zaključiti da je priroda napokon pobijedila tehnologiju, što je u današnje vrijeme zaista težak zadatak.

>>> (FOTO) Otvoren Hendrixov most: Bandić iznenadio light – showom


Komentari