(FOTO) Znate li kako izgleda kada se spoji Trg bana Jelačića i splitska riva?

FOTO: Dario Luka Nikšić

Spoj prepoznatljivih simbola kopna i obale.

Ako ste se ikada zapitali kako bi to Zagreb izgledao da ima more, stiže odgovor. Naime, mladi zagrebački fotograf Dario Luka Nikšić “imao je viška vremena” i kroz razgovor s djevojkom sinula mu je ideja o glavnom gradu koji je spoj Zagreba i Splita.

“Obala bana Jelačića” odvela nas je u neki drugi svijet u kojem na splitskoj rivi stoji konj, ispod kojeg se i dalje tradicionalno nalaze parovi i prijatelji. S druge strane pak na glavnom zagrebačkom trgu palme stvaraju hlad i pogled puca na pučinu i brodove zavezane za zagrebačku luku. Da ne filozofiramo dalje previše, pogledajte sami kako izgleda spoj “nespojivog”.

FOTO: Dario Luka Nikšić
FOTO: Dario Luka Nikšić

“Volio bih da su se našle dvije kvalitetnije i sličnije fotografije po perspektivi – posao bi bio lakši“, kazao nam je Dario Luka koji je i s ove dvije fotke napravio jednu odličnu.

Objavio ju je i u Facebook grupi Zakaj volim Zagreb u kojoj je vrlo brzo skupila gotovo 2000 lajkova i 260 komentara, a ovo su samo neki od njih.

“Koja originalna ideja… bravo!”, napisala je Iva, a na nju se nadovezala Jasna: “Pa zar ne bi bilo super umjesto u tramvaj, uskočiti u brod?“.

Drugi su Darija, pak, “pošpotali” da gradonačelniku daje ideje i da bu začas delal ovak nekaj, a neki su i primijetili da bi nam baš dobrodošlo malo zelenila na trgu, palme možda ne bi opstale na zagrebačkim zimama, ali koje drvce nebi škodilo.


Komentari