(FOTO) Od zagrebačkih klinaca možemo učiti: Mali trenuci začin su života

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sitni, lijepi trenuci ukras su svakodnevnog života, no kad smo poslijednji put obratili pažnju na njih?

Gledam ovu fotografiju i ne mogu se oduprijeti emocijama. Kada smo bili klinci, ovakvi mali trenuci činili su nam dan. Šetnje s bakom, djedom ili roditeljima hranile su našu maštu i odgovarale na znatiželju koja je prštala iz naših, širom otvorenih očiju. Komadić toplog kukuruza ili miris kestena koji se širi zagrebačkim ulicama, vjerovatno svakog od nas vraća u djetinjstvo. No, kad djetinjstvo prođe, pod pritiskom užurbane svakodnevnice, zanemarimo mirise djetinjstva i sitne radosti koje bojaju dan bezbrinošću i ljepotom.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vjerujem da je ovoj curici najslađi kukuruz upravo ovaj iz majčine ruke. Ljubav i zaštita koje pršte iz fotografije, stvaraju mirnu i sigurnu luku u koju svatko od nas želi uploviti, barem na trenutak. Zaokupljeni svakodnevnim brigama i problemima, često se osjećamo nezaštićeno i ranjivo, zaboravljajući da su začin života upravo ovakve geste i trenuci iz kojih možemo crpiti snagu.

Zagrebačke ulice svakodnevno pružaju sitnice koji nas mogu obogatiti i stvoriti onaj “vjetar u leđa” koji svakom od nas ponekad nedostaje. Zastanite na trenutak i udahnite punim plućima. Doživite glazbu uličnih svirača, osjetite mirise djetinjstva i dozvolite da se probudi djete koje čuči u svakome od nas. Problemi i brige neće nestati ali lakše ih je nositi ispunjenog srca i djetinjim osmijehom koji nesvjesno izbrišemo s lica.

Od zagrebačkih klinaca možemo nešto i naučiti. Ključ za sreću u njihovim je rukama, samo ga trebamo posuditi i otključati svoju mirnu luku.


Komentari