(FOTO) Veselo i šareno: Jeste li već uočili zanimljive instalacije na Jelačić placu?

Instagram

Ove instalacije bi se mogle svidjeti Zagrepčanima.

Brojni Zagrepčani bune se zbog štandova i šatora koji nerijetko zakrče naš prekrasni trg. Ponekad nam se čini da polako zaboravljamo kako Jelačić plac izgleda bez svih silnih instalacija koje zakrče površinu trga.

Jučer, 24. travnja trg je bio potpuno prazan, bez šatora, kućica i štandova, no nisu prošla niti puna 24 sata, a već se na njemu postavljaju nove instalacije. No, prema svemu sudeći one bi se mogle svidjeti Zagrepčanima.

Instagram
Instagram

Naime, ove šarene, cvjetne instalacije najava su 52. Floraarta, koji će se održavati od 8. do 14. svibnja na Bundeku. Već tradicionalno, u izložbenome prostoru parka Bundek, na više od tristo tisuća četvornih metara otvorena prostora i dvije tisuće četvornih metara zatvorena prostora, svake se godine predstavi više od 200 izlagača iz Hrvatske i desetak inozemnih izlagača.

U sklopu izložbe održavaju se brojne promidžbe i različita tematska predavanja. Važan su dio izložbe Natjecanje izlagača, Hrvatski kup florista, Natječaj za najljepši kućni vrt i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola. Ništa manje zanimanja ne izaziva tradicionalna prigodna prodaja cvijeća i sadnica u sklopu Floraarta.

Pa dok s nestrpljenjem iščekujemo pravo cvjetno carstvo na Bundeku, uživajmo u ovim veselim instalacijama na Jelačić placu.

>>>Praznik za ljubitelje cvijeća: Ne propustite 52. Floraart

Komentari