(FOTO) Veliki i mali zombiji okupirali su Zagreb na jedno poslijepodne

Foto: Borna Kos

Jučer se održao prvi Zombie Walk Zagreb inspiriran europskim i američkim povorkama zombija. Veliki i mali zombiji okupili su se ispred HNK od kuda su krenuli na svoj zastrašujući pohod centrom grada.

Uz pratnju bubnjeva Zagreb je umalo pao pred najezdom “živih mrtvaca”, a građane koji su su bili ušetnji  to nije previše zanimalo, te su samo fotografirali ovu zastrašujuću povorku.

 

Iako zombiji ne pripadaju zapadnjačkoj kulturi, oni su preko književnosti s Hajitija došli na velika platna američkih kino dvorana, a kasnije i do nas.

 

“Na Zombie Walku mi je bilo predobro. Na svojem sam kostimu radila par dana prije, dok sam završne detalje i šminku na sebe stavila par sati prije samoga događaja. Za biti dobar zombij treba imati trule organe, dobru volju i puno gladi za mozgom” rekla je Ela Tomaš, jedna od sudionica događaja.

 

U svoje uloge zombija najviše su se uživili najmlađi posjetitelji koji su došli u pratnji svojih roditelja.

Foto: Borna Kos

“Izgled sam dobila pomoću tekućeg lateksa i brašna. Na taj sam način stvorila ovo lice, a prstima sam dodatno razmazala lateks kako bi ga dodatno formirala. Željela sam stvoriti izgled u kojem mi je pola čeljusti odgriženo. Moj zombij nije “friško” stvoren, već se dugo vremena raspadao” rekla je blogerica i šminkerica Nikolina Zaninović Kokotović.

 

Samo organizatori događaja ostali su iznenađeni brojem zombija koji je sudjelovao na događaju.

 

“Organizacija ovog događaja krenula je iz šale. Zagreb je postao turističko središte, pa smo ga željeli obogatiti i ovakvim sadržajem. Prijavljenih zombija bilo je dvjestotinjak, a odazvalo se i više ljudi” objasnio je Luka Balog, organizator i glavni zombi povorke.

 

Zombiji su nakon šetnje centrom grada otišli do Taban bara gdje je bio organiziran party samo u njihovu čast.


Komentari