(FOTO) U Zagrebu se iscrtava golemi grafit Marka Pjace

Autori velikog grafita razloge za njega još ne otkrivaju.

Na Borovju se iscrtava golemi grafit Marka Pjace. Lokacija koja je odabrana za ovaj grafit nije začuđujuća obzirom da je Pjaca dečko iz tog kvarta.

Marko je počeo trenirati nogomet kao klinac u NK ZET da bi već s devet godina dobio i prihvatio poziv Dinama. Iako je uvijek bio među najboljim igračima, kapetan svoje generacije i najbolji igrač te s Modrima osvajao brojne turnire sa 14 godina se vraća u svoj matični klub gdje dobiva priliku igrati sa puno starijima od sebe. Sjajne igre nisu promaknule Lokomotivi u koju dolazi već sa 15 godina i ubrzo trenira i igra za prvu momčad.

Božidar Škvorc/Facebook/Zakaj volim Zagreb
Božidar Škvorc/Facebook/Zakaj volim Zagreb

U redove Dinama Marko je stigao u ljeto 2014. godine, a već 2016. potpisuje petogodišnji ugovor s Juventusom. Unatoč zavidnoj karijeri, Pjaca nije zaboravio svoj matični klub – ZET koji vrlo loše stoji financijski.

Njihovu situaciju olakšava upravo Marko koji im je u nekoliko navrata donirao potrebne rekvizite, a od njegovog transfera i u ovaj klub stiže dio novaca.

Autori velikog grafita razloge za njega još ne otkrivaju, a možete li vi pretpostaviti čime je Marko Pjaca zaslužio ovo djelo?

 


Komentari