(FOTO) ‘Stare dame’ navukle nove haljine: Osmijeh mame i na najtmurniji dan

FOTO: Jasmina Bašić Suvajac / Zakaj volim Zagreb

Šarolikost zgrada u Prečkom svakodnevno oduševljava i uveseljava građane.

FOTO: Jasmina Bašić Suvajac / Zakaj volim Zagreb
FOTO: Jasmina Bašić Suvajac / Zakaj volim Zagreb

Žive i jarke boje zgrada, točnije fasada sigurno će vam zapeti za oko i izmamiti vam osmijeh na lice ako prolazite kvartom Prečko, točnije Dobronićevom ulicom.

Raznolikost i šarolikost zgrada u Prečko su donijele pravo osvježenje i zgrade vješto nose svoje proljetno ruho.

Fasade su osmišljene na domišljat i kreativan način, izdvajaju se svojom posebnošću od ostalih zgrada u kvartu, pa tako svaki ulaz ima svoju boju, poput “starih dama” koje su navukle nove haljine, budući da su još prije nekoliko godina djelovale “ofucano”, ističe Jasmina koja je fotografije sa Zagrepčanima i Zagrepčankama podijelila u grupi Zakaj volim Zagreb.

Riječ je o starim zgradama koje su, kaže Jasmina, izgrađene 1966. godine nakon poplave u Zagrebu. Jasmina smatra kako bi zgrade izgledale otužno da nije nakon toliko godina napravljen ovakav potez, budući da se s fasadama krenulo prije otprilike dvije godine.

Većini stanovnika Prečka ova se inicijativa jako sviđa jer vesele boje prolaznicima vjerno popravljaju svakodnevno sivilo.

Zgrade često komentiraju i oduševljeni prolaznici koji pogledom na fasade na tren zaborave na svakodnevne brige, pa im “šašave zgrade” izmame osmijeh na lice i ukradu trenutak njihove pažnje.

Međutim, zgrade u Dobronićevoj nisu jedine s novim ruhom! Sređuju se i one u Lothininoj ulici, tako da će Prečko dobiti pravi proljetni izgled kada se radovi nastave, čemu se građani nadaju.


Komentari