(FOTO) Sramotan prizor sa ‘Franje Tuđmana’: ‘Ovakav užas nisam nikad vidio!’

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Sudeći prema prizoru s fotografije, čini se da su sva predviđanja dobro upućenih stručnjaka, ali i njihova upozorenja imala dobro uporište.

Gužva koja vlada na zagrebačkom aerodromu jasno daje do znanja o kakvoj se nesređenosti radi. Naime, šokantan prizor neviđene gužve podijelio je na svom Facebook profilu poznati novinar Romano Bolković. Kako je istaknuo, stotine putnika čekalo je u redu na kontrolu putovnica.

Facebook/Romano Bolković
Facebook/Romano Bolković

“Zagrebački aerodrom. Stotine putnika čekaju kontrolu putovnica. Bit će da su Slovenci carinici. Sedam godina dva, tri puta mjesečno dolazim u Zagreb avionom, ali ovakav užas nisam nikada vidio. Trebalo bi vas procesuirati.” prokomentirao je oštro Bolković.

Podsjetimo, “Franjo Tuđman” se od samih početaka susreće s nizom problema, Naime, stručnjaci su upozoravali kako novi terminal ima 13 stajanki za zrakoplove, dok ih stari ima 22. Nadalje, novi terminal ima 14 izlaza, a stari 18. Na novome su samo tri izlaza za ukrcaj u autobuse pa zatim u avione, a na Plesu u isto vrijeme ima pet letova sa zrakoplovima tipa dash koji ne pristaju na aviomostove nego se putnici do njih moraju prevoziti autobusima. Usto, parkirne pozicije za avione na novom terminalu su dosta uske, tako da će servisna vozila morati čekati red da dođu do zrakoplova.

Također su i upozorili na usko grlo u zgradi terminala pri prolasku transfernih putnika jer oni moraju prijeći preko uskih stuba i zatim proći sigurnosnu kontrolu koja je opremljena samo jednim uređajem za detektiranje metala.

Sudeći prema prizoru s fotografije, čini se da su sva predviđanja dobro upućenih stručnjaka, ali i njihova upozorenja imala dobro uporište.

 


Komentari