(FOTO) ‘Shopping meka’: Pogledajte kamo su Zagrepčani jutros nahrupili u koloni

Carina. gov

Strpljivo su čekali u kilometarskoj koloni.

Zagrebačka nedjeljna jutra uvijek su bila posebna. Tjedne prometne gužve jednostavno iščeznu, a užurbani gradski tempo utihne, barem do prve kave na gradskoj špici. Ipak, u ranim jutarnjim satima u jednom dijelu grada vrlo je živo.

Naravno, u pitanju je Hrelić, sajam koji je već pet desetljeća zagrebačka tradicija. Svaku nedjelju u 7 sati ujutro pred Hrelićem se stvaraju gužve dok automobili čekaju u redu kako bi mogli ući na sajmište.

Tako je bilo i u ovo nedjeljno jutro. Svi oni koji uživaju u dražima istraživanja, cjenkanja i raznolikosti, strpljivo su čekali u kilometarskoj koloni.


Andrija Kunić/Facebook/Zakaj volim Zagreb
Andrija Kunić/Facebook/Zakaj volim Zagreb

“Početak kolone kilometar prije ulaska na Hrelić.” napisao je Andrija u Facebook grupi “Zakaj volim Zagreb” te podijelio fotografiju koja će svakom Zagrepčaninu izmamiti osmijeh na lice.

Andrija Kunić/Facebook/Zakaj volim Zagreb
Andrija Kunić/Facebook/Zakaj volim Zagreb

Ipak naš Hrelić ima dugogodišnju povijest. Nekad sajam isključivo rabljenih automobila, s godinama se proširio na prodaju različitih predmeta i dragunlija. Tamo doista možete naći štogod vam palo na um.  Ovaj pravi mali trgovački grad broji već 47 godina, na njemu svoj kruh zarađuje oko tristotinjak trgovaca.

20160612_112316-e1465728873835
Zagreb.info

Ruku na srce, riječ je o pustari na kojoj nije lako raditi, no ovi trgovci tu su po svim vremenskim uvjetima.

Ipak, na Hreliću nikad ne nedostaje smijeha, a unatoč pogledu na brdo smeća na Jakuševcu, ovaa shopping meka na otvorenom ima svoj neodoljivi šarm. Možda zato niti nema konkurenciju jer, usprokos brojnim shopping centrima, Hrelić je još uvijek najdraži “trgovački grad” Zagrepčanima.

>>>PATROLA NA LEGENDARNOM HRELIĆU: U džepu smo imali samo 50 kuna, evo što smo uspjeli kupiti (FOTO)

Komentari