(FOTO) Pogledajte predivne fotografije uoči otvaranja novoobnovljenog parka Grič

FOTO: Ivan Klindić

Zagrepčani su već sad uzbuđeni i ovo će nesumnjivo u kratko roku postati prava atrakcija i novo najdraže odredište

U petak 27. listopada u 17 sati napokon se otvara novoobnovljeni park Grič na Gornjem gradu. Grad Zagreb za rekonstrukciju parka izdvojio je 6 milijuna kuna.

Parku se prilazi iz Vranyczanyeve ulice i sa Strossmayerovog šetališta. Sastoji se od dvije ateže – arheološkog parka i parka 19. stoljeća koje spaja stepenište.

Obnovljem parku arhitekti su htjeli vratiti karakter srednjovjekovne utvrde, očuvati povijesnu tradiciju, ali i romantični ugođaj koji je smislio arhitekt Marijan Hržić. Hržiću je nit vodilja, kako je kazao, bila stvoriti park koji priziva duh 19. stoljeća i koji čuva stabla, platane i javore.

U parku će biti postavljena plinska rasvjeta, poput one na Gornjem gradu. Stavit će 29 klupa, replike onih iz 19. stoljeća. U gornjem dijelu parka nalazi se replika mramorne fontane iz 19. stoljeća kipara Ivana Rendića koju je izradila kiparica Zvonimira Obad.


Za one koje zanima povijest i kakve tajne krije novoobnovljeni park, sve će biti opisano na odgovarajućim panoima na hrvatskom i engleskom jezikom.

Zagrepčani su već sad uzbuđeni i ovo će nesumnjivo u kratko roku postati prava atrakcija i novo najdraže odredište, koje se ističe velikom dozom romantike, daškom zagrebačke povijesti i šarmom kakav samo Zagreb nudi.

Dođite, sjednite na klupu i prepustite se predivnom pogledu na stare gradske kule, bedeme i anžuvinske palače iz 14. stoljeća.

Komentari

loading...