(FOTO) Otvoren je 41. Interliber na Zagrebačkom Velesajmu

Foto: Borna Kos

Ovogodišnji međunarodni sajam knjiga i učila, Interliber ponovno je otvorio svoja vrata u čak dva paviljona, 5 i 6, a traje od danas do 18. studenog. Na sajmu je više od 300 izdavača, a osim knjiga, posjetitelji mogu uživati u bogatom kulturno-zabavnom sadržaju.

“Cijene knjiga su puno bolje, zato i je tolika posjećenost. Kupila sam različite knjige, od ljubića do onih ozbiljnijih. Ponuda je odlična kao uvijek. Puno čitam, tjedno pročitam barem dvije knjige”, rekla je Zdenka, posjetiteljica sajma.

“Ja sam kupila nešto više knjiga nego što sam planirala. Cijene su dobre, neki štandovi imaju pristupačnije cijene nego inače. Starije generacije još uvije čitaju, dok mlađe to rade manje. Ja pročitam od tri do četiri knjige mjesečno”, rekla je posjetiteljica Nadija.

Po svom značenju Interliber nadilazi nacionalne okvire i dobiva sve veći međunarodni značaj što potvrđuje povećanje broja inozemnih izlagača.

“Interliber je već odavno prerastao prostor Zagrebačkog Velesajma, a u prilog tome ide kulturno-zabavni program koji smo pripremili s više od 10 paralelnih događaja. Na ovom sajmu vidimo sinergiju grada Zagreba koji stoji iza svega ovoga i izlagača koji su pripremili sadržaj”, rekla je Dina Tomišić, direktorica Zagrebačkog Velesajma.

“Proračun na stavci izdavaštva se kontinuirano povećava, to je naše strateško opredjeljenje. Smatram kako smo tu napravili značajan iskorak. Posebice me veseli što primjećujem da se Interliber u svojoj organizaciji širi na ostala područja, te nije samo za ljubitelje knjiga i nakladnike. Posebice vjerujem kako ćemo već iduće godine ubirati plodove koji se odnose na Nacionalnu strategiju poticanja čitanja koji je Vlada prihvatila” rekao je dr. sc. Ivica Poljičak, državni tajnik .

“Vjerujem kako će na ovaj događaj, u narednim danima, doći od 100 do 150 tisuća ljudi. Jedan putopisac iz Bosne i Hercegovine je rekao “na radiju sve čujete, na televiziji sve vidite, a u knjizi sve pročitate”” rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i tako službeno otvorio ovogodišnji sajam.


Komentari