(FOTO) Održana humanitarna izložba “Foto Njuške”

Foto: Borna Kos

“Foto Njuške” dio je projekta volontera/fotografa Helping Animals s ciljem pomaganja pri udomljavanju napuštenih životinja.

“Naša prvobitna ideja je profesionalno fotografiranje pasa za udomljavanje. Izložene fotografije su produkt naše ideje. Mi besplatno fotografiramo štićenike raznih udruga koje su brinu o napuštenim životinjama. Ovo je prva ovakva izložba, a sve fotografije su na prodaju. Skupljamo novce za tri psa. Prva je Erin, ona je spašena iz romskih naselja i trenutno se nalazi u Udruzi S-pas by Gloria Malin. Druga je Santana koja u sebi ima dva metka iz sačmarice i treća je Betty koja ima epilepsiju.
Uz fotografiranje organiziramo “Dogs day out”, a na jedan dan uzmemo psa iz azila i omogućimo mu “dan života” u kojem idemo s njim u trgovinu s ljubimcima, dobije poklone, prođe određenu socijalizaciju i na kraju ga profesionalno fotografiramo. Mogu reći da je sam proces fotografiranja isto svojevrsna socijalizacija. Isto tako, fotografije pomažu da ih se prikaže u boljem svjetlu” rekla je Iva Breški iz projekt Helping Animals.

 

 

 


Komentari