(FOTO) Rally u samom centru: ‘Bijesne’ jurilice na Trgu bana Jelačića

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Brojni svjetski mediji, posebice Los Angeles Times, proglasili su naš projekt najljepšim relijem e-vozila na svijetu.

Ovogodišnji Nikola Tesla Rally započeo je 31. svibnja u Rovinju, a svoju rutu završava u srijedu, 7. lipnja u samom centru Zagreba. Nikola Tesla EV Rally Croatia je prvi rally isključivo električnih vozila održan u ovom dijelu Europe, te jedini na svijetu tog tipa. Reli se održava petu godinu uzastopno i međunarodnog je karaktera.

Postavili su punionice na neke simbiličke punktove poput za najvažnijeg, Smiljana ispred rodne kuće Nikole Tesle, koje je postalo mjesto svojevrsnog hodočašća za sve vlasnike električnih vozila koji dolaze u Hrvatsku iz čitave Europe, čak iz Finske, Norveške i Danske.

Sudionici relija dolaze iz raznih zemalja: Njemačka, Austrija, Slovenija, SAD, Kanada, Južnoafrička Republika, Finska, Nizozemska, Italija… Sudionici su e-mobilisti, poduzetnici, globetrotteri, turisti i avanturisti. Rally gostuje i u inozemstvu.

Brojni svjetski mediji, posebice Los Angeles Times, proglasili su ovaj projekt najljepšim relijem e-vozila na svijetu, upravo zbog koncepta i predivnih krajolika koji uključuju najviše nacionalnih parkova i parkova prirode na svojoj ruti koju pretvaramo u zelenu električnu i turističku magistral.

 


Komentari