(FOTO) Nebo iznad Zagreba nikad nije izgledalo ljepše: Održana najljepša adventska manifestacija

Svjetlo želja je već tradicionalno okupilo brojne kojima je ovo najljepša adventska manifestacija. Tako su sinoć, 16. prosinca na Sveučilišnoj livadi Zagrepčani poželjeli svoju najveću želju  te su svoj tisuće svjetlećih balona pustili u nebo.

Za razliku od prošlogodišnjeg događaja gdje su se puštali lampioni, ove godine ‘Svjetlo želja’ obilježilo se puštanjem svjetlećih balona. Iako se inicijalno planiralo puštati lampione, ova odluka donesena je zbog sigurnosti svih prisutnih.

Iz straha da zbog vremenskih uvjeta ne dođe do nekih neželjenih nezgoda, odlučeno je da će se puštati svjetleći baloni, s obzirom da se lampioni pale pomoću malog fitilja. Svjetleći baloni u sebi imaju malu led lampicu i pune se na helij, te kao takvi ne predstavljaju opasnost za obližnje građevine i promet.

Ova odluka nije umanjila magičan dojam manifestacije, a ispunjena je i njezina humanitarna svrha jer je kupnjom balona podržan rad Hrvatske udruge za bolesti štitnjače. A nebo iznad Zagreba nikad nije izgledalo ljepše…

 


Komentari

loading...
-->