(FOTO) Najlakše je optužiti vozače: Ovakvi prizori na gradskim cestama ‘dižu nam kosu na glavi’

Ivan Ramađa

Stariji građani pretrčavanjem prometnica riskiraju živote.

Policijski službenici II. postaje prometne policije su 14. veljače, od 7 do 15 sati proveli Akciju Zaštita pješaka. Tijekom akcije utvrđeno je čak 148 prekršaja pješaka i 23 prekršaja nepoštivanja vozača prema pješacima.

Ove brojke su zabrinjavajuće, pogotovo ako uzmemo u vrlo loše stanje sigurnosti na hrvatskim cestama, a  na koje stručnjaci konstantno upozoravaju. Međutim, čini se da ove brojke ne brinu pješake koji, unatoč rezultatima spomenute policijske akcije, ne obraćaju pažnju na način na koji prelaze cestu.

Tako je Minka u Facebook grupi “Zakaj volim Zagreb” objavila fotografiju starijeg gospodina koji, uz pomagalo u obliku štapa, pokušava pretrčati Aveniju Dubrava na mjestu na kojem se ne nalazi semafor niti pješački prijelaz.


>>>Pješaci ne koriste zebre i prelaze cestu ‘kao muhe bez glave’

“Upravo na Aveniji Dubrava…deda sa štapom pokušava trčati preko ceste gdje prometuju tramvaji, autobusi, automobili…..dajte ljudi osvijestite se i ne tražite vraga gdje ne treba….sekunda je presudna da netko ima na savjesti nečiji život i pritom uništi i svoj…..” napisala je autorica fotografije.

Minka Šušić/Facebook/Zakaj volim Zagreb
Minka Šušić/Facebook/Zakaj volim Zagreb

Podsjetimo kako je nedavno iz sličnog razloga smrtno stradao pješak na kojeg je automobilom naletio pjevač i voditelj Saša Lozar.

Poznati pjevač sjedio je za volanom svog crnog Mercedesa, a stariji gospodin pretrčavao je vestu na neoznačenom mjestu. Preminuo je nekoliko dana poslije zbog posljedica udarca.

>>>Saša Lozar automobilom naletio na 86-godišnjeg pješaka

Komentari