(FOTO) Izložba iz drugačije perspektive: Njegove snimke i fotografije Zagreba oduševljavaju tisuće ljudi

FOTO: Instagram

Instagram je prepun profila koje pratimo, a na njima su fotografije Zagreba. Međutim malo je profila čijim se fotografijama baš divimo

Jedan od njih je sigurno projekt i profil Zagreb from above kojeg je pokrenuo i realizirao jedan mladi dečko iz Zagreba. On je odlučio snimati Zagreb iz nešto drugačije perspektive i radi to jako dobro. Riječ je o galeriji fotografija snimljenih dronom s fokusom na Zagreb i zagrebačke kvartove, pa tako imamo uvid u neke svima poznate gradske lokacije, ali iz zraka. Ako vas zanimaju zračni kadrovi famozne zagrebačke kutke kao što je parking na Paromlin parking, Trg Žrtava Fašizma, Klasična gimnazija u Križanićevoj trebate zapratiti ovaj profil.

Sa samozatajnim autorom razgovarali smo još sredinom lipnja. Unatoč našoj želji, nije nam htio otkriti svoj identitet.

>>> (FOTO) Razgovarali smo s tajanstvenim likom: Njegove fotke Zagreba osvajaju tisuće ljudi

Njegove snimke i fotografije Zagreba iz ptičje perspektive oduševljavaju tisuće ljudi na društvenim mrežama. Fotografije se snimaju dronom u visokoj rezoluciji i prikazuju kultna i dobro znana mjesta poput Katedrale, Medvedgrada, ali i nezaobilazne kvartovske oaze.

Dana 5. listopada dogodit će se njegova izložba u novog zagrebačkoj galeriji R3a s početkom u 17 sati. Navedena galerija nalazi se na Ribnjaku 3a, a djeluje u sklopu Udruge “LOCALS” za promicanje umjetnosti i kulture u gradu Zagrebu, a svoje djelovanje započinje izložbom “ZAGREB FROM ABOVE” zagrebačkog anonimnog fotografa. Izložba će biti otvorena do 15. listopada.

Okretište Prečko #zagreb #zagrebfromabove #prečko #purgerland #2agre8 #okretište #tram #17 #5 #prexico #zet

A post shared by Zagreb from above ? (@zagreb.from.above) on


Komentari