(FOTO) Etno park Novo Čiče: Zelena oaza nadomak Zagreba oduševljava šarmom

Zlatko Gašpar

Etno kuća nudi posjetiteljima poseban i nezaboravan ugođaj.

Etno park Novo Čiče sa etno zbirkom smjestilo se u neposrednoj blizini stare Pučke škole Novo Čiče te učiteljskog doma koji su pod zaštitom Ministarstva kulture.  Sama Etno kuća je otvorena 21. lipnja 2014. godine te služi posjetiteljima za razgledavanje.

Zlatko Gašpar
Zlatko Gašpar

Etno kuća nudi posjetiteljima poseban i nezaboravan ugođaj Turopoljskog ambijenta, a tradicionalno gostoljubivi domaćini nastojat će vam, uz degustaciju domaćih proizvoda prema starim receptima, prikazati život i običaje predaka.

Zlatko Gašpar
Zlatko Gašpar

Etno kuća sastoji se od unutrašnjeg i vanjskog izložbenog prostora. Unutarnji prostor čini stara centralna prostorija s kuhinjom, spavaća soba i radna soba sa tkalačkim stanovima, mašinama za šivanje, kolovratima. Tavanski prostor je namjenjen za izložbu svih pisanih materijala iz prošlosti, kao i za izložbu svog alata opreme i pribora koji se koristio u prošlosti.

Zlatko Gašpar
Zlatko Gašpar

Vanjski dio čine poljoprivredni alati, pribor i mnoštvo upotrebnih predmeta. Posebno ističemo starinski bunar te zanimljiv cvjetni vrt u kojem možete razgledavati mnogobrojne vrste cvijeća. U još jednoj drvenoj manjoj kući nalazi se krušna peć.

Zlatko Gašpar
Zlatko Gašpar

Kuća se sastoji od jedne prostorije u kojoj je smješteno sve potrebno za stanovanje, a opremljena je s namještajem iz pedesetih godina. Čari same kuće čini nazmještaj i sam inventar koji je omugućavao život u istoj.

Zlatko Gašpar
Zlatko Gašpar

Ako želite pobjeći od gradske vreve i na trenutak udahnuti sve blagodati prirode,posjetite ovaj etno raj. Mirna luka okružena zelenilom čeka na vas.


Komentari