(FOTO) Apokaliptični prizori: Hoće li nestati Maksimir kakav poznajemo?

Devastirali su javnu površinu, a nakon početnih radova – sve je zamrlo. 

Najavio je Bandić pompozno tunel koji će spajati park i stadion, tzv. Centar zdravog života ispod sjeverne tribine Dinamovog stadiona, a svojevremeno je i ustvrdio “da će to biti jedan od najljepših dijelova grada”.

>>>Centar zdravog života ispod sjeverne maksimirske tribine

“Ja već vidim kako će to izgledati. To će biti jedan od najljepših dijelova grada.”, izjavio je gradonačelnik, a moram priznati da me takve tvrdnje bacaju u očaj. Naime, više puta smo se imali priliku uvjeriti u Bandićev pojam lijepog koji nema previše veze sa Zagrebom. A niti sa Zagrepčanima.

Tako nam je uljepšao Kvatrić kojeg sada zaobilazimo u širokom luku. Dotjerao je i Cvjetni trg, nekada omiljeno okupljalište Zagrepčana, a danas Horvatinčićev privatni prostor. Bacio se i na ušminkavanje Britanca koji je “zaradio” novu fontanu… A Branimirac? Još uvijek čekamo ono obećanje najljepše tržnice, dok je ovaj devastirani prostor trenutno pogodan samo za štakore.

Gdje je famozni nogometni kamp?

Tako su gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik HNS – a, Davor Šuker, odlučili izgraditi moćno zdanje tik uz Dinamov stadion – nogometni kamp HNS- a. Nisu previše pažnje obraćali na negodovanje Zagrepčana i rekreativnih sportaša koji su koristili ovaj prostor jer su njihove vizionarske ideje ipak moćnije od volje građana.

Devastirali su javnu površinu, a nakon početnih radova – sve je zamrlo. Već više od 8 mjeseci razrovana javna površina zarasta u šikaru, a nekad koristan prostor odaje dojam apokaliptičnih prizora.

 

Iskreno, sve me strah scenarija koji slijedi. Maksimir je jedna od posljednjih zagrebačkih utvrda. Pa iako su se ispreplitale oko njega svakojake sulude ideje, nekako je ostao netaknut. Istina, pogled na Dinamov stadion jasan je pokazatelj nebrige za sve što Zagreb znači, no nastavak Bandićevih zamisli mogao bi potpuno promijeniti lice kvarta kojeg smo nekada poznavali.

 

 


Komentari