DOBRODOŠLI U ‘APSURDISTAN’: Zagrebačkim zgradama vladaju ‘lokalni šerifi’? (FOTO)

FOTO: wikipedia.org / Slikoviti prikaz

Najnoviji “biser” sa zagrebačkih ulica.

U Zagrebu smo navikli na svašta. Spomenik zakrčen barskim stolicama, Cvjetni trg koji to nije, fontane u neonski roza bojama, koza u tramvaju… Malo što nas više može iznenaditi. Jeste li sigurni? Najnovija objava u Facebook grupi “I TO JE ZAGREB”, pobila je ovu tvrdnju.

Naime, Ivan je objavio poruku zalijepljenu u svojoj zgradi te naveo da je u pitanju “lokalni šerif”. Zar je doista moguće da netko iskorištava funkciju predstojnice stanara?! Pa čini se da je. Ivan je podijelio fotografiju s porukom zapanjujućeg sadržaja.

“LOKALNI ŠERIFI, KOME TO PRIJAVITI ?? DALI POSTOJI NETKO IZNAD TKO NJIH KONTOLIRA ? Slavka Batušića 33 Špansko.”, napisao je Ivan uz objavljenu fotografiju. Također je upitao “da li predstavnik stanara postaje vlasnik javnih prostorija”, navodeći da je ista za predstojnicu izabrana prije 10 godina.

Screenshot/Facebook
Screenshot/Facebook

Revolucija i svrgavanje, tak smo mi napravili.”, savjetovala mu je Jasminka, komentarom otkrivši da nije njegova zgrada jedina s ovakvim problemom. Javilo se više osoba koje potvrđuju da je pojedincima ova funkcija “iznimno atraktivna”.

“Mi imamo još goreg. Odselio se i neće se smjenit tj ne da sazvat sastanak. Nemamo čistačice, svjetla nerade po haustoru i sto čuda a pošto je većina stanova gradska nemreš mu ništa.”, požalio se i Denis.

Goran je bio duhovit pa je Ivanu savjetovao da dotičnu “mora uplašiti, prijetit sudom, policijom, smjenom s te atraktivne funkcije”, no dodavši da predstojnica ne smije braniti pristup zajedničkim prostrijama.

Nepoznanica ostaje koliku naknadu prima predstojnik stanara. Špekulira se s iznosom od oko petstotinjak kuna, no postavlja se pitanje zar je doista ovakvo ponašanje ušlo u svaku poru hrvatskog društva. Budući da i onaj najmanji nositelj funkcije, pa bio to i predstojnik stanara, iskorištava svoj položaj na štetu ljudi koje predstavlja, čemu se onda uopće čuditi stanju na cjelokupnoj političkoj sceni?


Komentari