BICIKLISTI BIJESNI: ‘Mnogi su biciklisičke staze zamijenili za crveni tepih’

hr.wikipedia.org / ilustracija

Kazne za bicikliste su velike, a oni često zbog drugih ne mogu poštovai zakon iako to žele.

“Vozači bicikla dužni su se kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom, a ako one ne postoje, što bliže desnom rubu kolnika. Ako se dva ili više vozača bicikala kreću u skupini, dužni su kretati se jedan iza drugoga. U suprotnom, očekuje ih novčana kazna od 300 kuna“, stoji u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Naravno da postoje oni biciklisti koji se toga ne drže, no što je s onima koji zakon žele poštovati, a ne mogu?

Na biciklističkim stazama niču autobusne stanice, klupice, one vode u ništa, a po novom se na njima podižu i šatori i kuda bi onda trebali biciklisti? Takav slučaj trenutno se nalazi ispred Avenue Malla, tamo je, naime, na biciklističkoj stazi podignut šator s knjigama. 

Facebook/ I to je Zagreb
Facebook/ I to je Zagreb

Odmah su se ovdje javili i pješaci koji su uvjereni da se nitko od biciklista ne drži zakona no vrlo brzo su se javili vozači dvokotača s vlastitim argumetnima. Ipak, nije rijetkost da si i pječaci dopuštaju svašta pa tako zauzmu cijeli nogostup, a biciklisti nemaju kuda.

Facebook
Facebook

I prošle godine se ovaj slučaj povlačio se po medijima, a tada je priča imala i još jednu dimenziju. Naime, policajac je stajao iza šatora i zaustavljao i kažnjavao bicikliste koji nisu vozili po biciklističkoj stazi. Valjda su trebali proći ravno kroz šator i odnjeti i njega i knjige i prodavača koji u njemu stoji.

 


Komentari