ADVENT U ZAGREBU JE PREKRASAN: Pogledajte kako je u ostalim velikim hrvatskim gradovima (FOTO)

Press

Predblagdanska atmosfera iz Osijeka, Rijeke, Splita i Pule.

Advent u Zagrebu uistinu je prekrasan i nadaleko poznat. Ponosimo se titulom, a trudimo se obraniti ju i ove godine. Gradske ulice vrve Zagrepčanima i njihovim gostima, a zadovoljstvo prekrasnom predblagdanskom atmosferom ne skrivamo. Međutim, i ostali hrvatski gradovi imaju se čime pohvaliti.

Izdvojili smo prizore iz četiri najveća hrvatska grada te vam prenosimo mali djelić atmosfere s njihovih ulica.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Advent u Osijeku ove godine održava se treći put, te se polako stvara tradicija održavanja te božićne manifestacije u najvećem gradu na istoku Hrvatske.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka se ponosi svojim Božićnim sajmom “Rijeka Advent” na Korzu i Koblerovom trgu. U drvenim kućicama građanima se nude razni proizvodi, od hrane do blagdanskih ukrasa.

 Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

U Puli je ukrašena gradska jezgra tijekom Adventa. Ove godine po prvi puta osvjetljene su i gradske fontane te postavljeni svijeteleći jeleni po parkovima.

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL,
Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Advent u Splitu Zagrepčanima je već predstavljen na Europskom trgu. Pravi dalmatinski šušur sa splitskih ulica posjetitelji imaju prilike intenzivno osjetiti na Adventu u Splitu.

Moramo priznati, dojmljivo. Predblagdanska čarolija zahvatila je cijelu Hrvatsku. Miris kuhanog vina, pozitiva u zraku i dobro raspoloženje zavladalo je gradskim ulicama, podsjećajući nas- Božić samo što nije stigao.


Komentari