ADVENT JE IPAK STIGAO NA KVATRIĆ: Pogledajte u kojem obliku (FOTO)

Građane je dočekalo neugodno iznenađenje.

Pisali smo o tišini koja je zavladala našim Kvaternikovim trgom. No, samo dan poslije na popularnom Kvatriću građane je dočekalo neugodno iznenađenje. Sam projekt “Advent u Zagrebu” u svom programu nije predvidio Kvatrić iz nekog razloga, no nešto je ipak “niknulo” na njemu. I nije nimalo lijep prizor.

Naime, netko je postavio glomazan, ofucani šator, a građani se pitaju čijih je ruku to djelo i što se konkretno tamo predviđa. Ivana je objavila fotografije ovog šatora u Facebook grupi “I to je Zagreb”.

“Pozivam Martinu Bienenfeld koja stoji iza projekata “Advent u Zagrebu” neka predstavi svoj program na Kvaternikovom trgu! Vjerujem da se ponosi ovom umotvorinom pa neka to kaže javno! Strahota i sramota! Kvaternikov trg.”, napisala je Ivana u svojoj objavi.

Ivana Zebić
Ivana Zebić

Kako pomoći Kvatriću?

Građani su ostali potpuno šokirani ovim prizorima pa su se okomili i na Bandića i na Martinu Bienenfeld, ali na sam projekt “Advent u Zagrebu”. Iako, nije jasno tko stoji iza ovog čina, odgovorni su oni koji su dozvolu za šator izdali.

“Nisam znala da je ona voditeljica projekta. S jedne strane me čudi jer je ona odrasla u ovom kvartu, a s druge strane je poznato da Bandić zapošljava isključivo poslušnike (sjetimo se Švaljek i protjerivanja nje i svih stručnih ljudi koje je okupila oko sebe).”, razočarana je Irena.

Štefica Ivanov
Štefica Ivanov

“Ne znam tko je odgovoran za ovaj cirkus, ali mi je ona prva na pameti! Iako, mozda griješim! Nema trećeg!! Projekt Advent u Zgu nije uključio Kvatrić tako da je moguće da je osoba be odradila šatorski advent!”, objašnjava Ivana zbog čega je prozvala upravo direktoricu Turističke zajednice.

Ostali građani ipak tvrde da je krivnja na Bandiću koji je Kvatrić uništio i prije Adventa. Mogao je biti prekrasan trg, složni su građani, no nekome to nije bilo u interesu.

“Upropašteno sve čim se dotaknu. Možda je ova površina vrijedna za izgradnju nekakvog nebotičnika….”, tvrdi Zlatko, a Mladen dodaje da je Kvatrić doslovno ubijen, odnosno pretvoren u ružnu betonsku ploču.

Kako pomoći Kvatriću, pitaju se tužno građani. Puni su ideja, no ostaje činjenica da se ovakvi prizori mogu mijenjati samo na izborima, a što nas čeka nakon izbora tek će se vidjeti. Do tada, vratimo se uspomenama sa starog Kvatrića, onakvog kakav je činio srce našeg Zagreba.

>>>VAPAJ ZAGREBAČKE KLINKE: ‘Grad je šaren i okićen, a smijeh s mog Kvatrića zamijenila je tišina’


Komentari