(FOTO) Zimska idila i domaći grah na Sljemenu! Evo kako su Zagrepčani proveli nedjeljno popodne

Foto: Ante Delač

Najdraže izletište Zagrepčana je nedvojbeno Sljeme, vrh Medvednice na 1035 metara nadmorske visine iznad Zagreba. Čini se da je i pandemija koronavirusa dodatno osvijestila mnoge o važnosti tjelesne aktivnosti, pa su se i danas Zagrepčani odvažili penjati na najdražoj stazi.

Svjež zrak, mir i sloboda, samo su neke od prednosti planinarenja, a ujedno i vrlo učinkovit način da se riješite stresa. Također, ova aktivnost idealan je i zabavan način za gubitak kilograma i održavanje kondicije. Svi koji su barem jednom planinarili svjesni su navedenog, a jesu li guste snježne pahulje u glavnom gradu spriječile ili dodatno motivirale Zagrepčane na rekreaciju, odlučili smo saznati upustivši se u sljemensku avanturu.

Foto: Ante Delač
Foto: Ante Delač
Foto: Ante Delač

Čini se su da niske temperature i snijeg, Zagrepčanima dali dodatnu motivaciju da dan provedu na zraku. Kako je vrijeme odmicalo snijega je bilo sve više, te je nastala prava zimska idila.

Foto: Ante Delač
Foto: Ante Delač

Mnogi su se odlučili ugrijati uz omiljeni domaći grah i čaj kojeg možete uzeti za van iz “Grofice“, malog ugostiteljskog objekta koji se nalazi tik pored Doma Željezničar. Ukusni grah zadovoljava i najzahtjevnija nepca, a i puni energijom koja je itekako potrebna prilikom planinarenja.

Foto: Ante Delač
Foto: Ante Delač
Foto: Ante Delač

Ako ste na godišnjem ili ne znate kako provesti vikend, tada je odlazak na Sljeme nesumnjivo idealna aktivnost za vas. Preporučamo vam da se toplo obučete i povedete dragu osobu sa sobom, a sigurni smo da dobrog raspoloženja neće nedostajati.


Komentari