(FOTO) ‘Zauvijek ste u našim srcima’: Zagrebački kvartovi prisjetili se žrtve Vukovara i Škabrnje

FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

Diljem Zagreba građani su odali počast žrtvi Vukovara i Škabrnje.

Sinoć su se građani Zagreba prisjetili su žrtava Vukovara i Škabrnje te diljem Vukovarske ulice zapalili su lampaše. Osim što je ispred spomenika dr. Franji Tuđmanu lampašima ispisano “Vukovar” te je napravljen križ od lampiona, s dvometarskom svijećom u sredini i u zagrebačkim kvartovovima gori kilometarski red lampiona u čast gradu heroju.

FOTO: Facebook

U zagrebačkom kvartu Špansko upaljene su svijeće diljem ulice, ali i ispred svakog ulaza u zgradu, ispred grafita Vodotornja. U Facebook grupi “Zakaj volim Kustošiju” uz lampione građani su istaknuli kako, “Kustošija zauvijek pamti heroje koju su dali život za Hrvatsku Domovinu”.

Kod Osnovne škole Ivana Mažuranića u zagrebačkoj Dubravi stoji natpis s prigodnim citatom. “Reći ću Vam samo jednu stvar, zapamtite Vukovar”, a uokolo natpisa građani su zapalili lampione. Podijeljen je i videozapis muškaraca koji su zapalili baklje.

FOTO: Facebook

Objavljuje dubrava.hrUtorak, 17. studenoga 2020.

 

Na Trešnjevci ispred Župe Svetog Marka Križevčanina građani su crvenim lampionima napravili natpis “Zapamtite Vukovar”, a bijelim su napravili veliki križ. Dok su autobusnom okretištu građani crvenim lampionima napisali “Vukovar” i napravili srce.

“Neka vječno gori svijeća sjećanja na naš Vukovar…grad Heroj…na sve ljude koji su ostali i nikada se nisu dignuli…ali eto sve to iz godine u godinu još živi i budi sjećanja…ne zaboravi…ne ponovilo se”, “Zauvijek u našim srcima” piše u komentarima na fotografiju.

FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

Na igralištu Osnovne škole Većeslava Holjevaca na zagrebačkom Sigetu domar Vlado je izradio je Vodotoranj, a učenici su oko njega upalili svijeće.

“Prekrasna gesta, sve pohvale profesorima i djeci”, “Svaka čast”, “Tužno i lijepo u isto vrijeme”, piše u komentarima.

FOTO: Facebook

Bad Blue Boysi su na zagrebačkom kvartu Remetinec lampionima napraviti Vodotoranj, a zatim su zapalili baklje i na taj način odali počast žrtvama dok su u Novom Zagrebu građani napravili srce i križ lampionima.

FOTO: Facebook

“Dokaz da se na bilo koji način odaje počast, a ne ugrožavati živote!”, smatra jedan građanin aludirajući na počast koja se odala u doba pandemije koronavirusa.

 

 


Komentari