(FOTO) Zagrepčani, znate li zašto su nestali tramvajski brojevi 10 i 16? Posebno je jeziva priča s brojem 13!

Foto: Facebook/Kristijan Sever/Zagreb - Kakav je bio nekada (SLIKE, VIDEO)

Od kuće do škole, posla ili bilo kojeg odredišta mnogi se voze javnim gradskim prijevozom  – tramvajem. I dok nam je sad to nešto potpuno normalno, nekada su tramvajska kola vukli konji.

Naime, naglom urbanizacijom Zagreba potkraj 19. stoljeća javila se potreba za uvođenjem organiziranog javnog gradskog prijevoza. Stoga je gradnja jednokolosiječne tramvajske pruge počela 11. svibnja 1891. godine.

Nakon što smo se prisjetili samih početaka, vjerojatno ste se mnogo puta pitali gdje su nestali tramvajski brojevi 10 i 16? Kako bi sa ovim nekadašnjim tramvajskim linijama upoznali mlade generacije i podsjetili stare, poslali smo upit ZET-u i vrlo brzo dobili podatke koje smo željeli.

Foto: Facebook/Maja Frluzec‎/Zagreb – Kakav je bio nekada (SLIKE, VIDEO)

Tramvajska linija 16, koja je prometovala trasom Črnomerec – Jukićeva – Savska – Zapruđe, zamijenjena je krajem 1991. godine zbog kvalitetnije prometne povezanosti autobusnom linijom 109 Črnomerec – Dugave. Iz organizacijskih razloga, tramvajska linija broj 10 (Savski most – Glavni kolodvor – Trg žrtava fašizma – Borongaj, obustavljena je 15. svibnja 1982. godine, a danas navedene relacije povezuju druge tramvajske linije”, rekli su nam iz ZET-a.

Kobna 13-stica i Mirogojska tramvajska nesreća

Nezapamćena tragedija potresla je Zagrepčane 31. listopada 1954. godine. Dogodilo se to ujutro oko 8:30 sati na staroj, strmoj mirogojskoj pruzi, a u njoj je 19 putnika poginulo, dok ih je 37 bilo uglavnom teško ozlijeđeno. Bila je to jedna od najvećih tramvajskih nesreća u svijetu. Naime, vozač je otpustio ručnu kočnicu za dva, tri okretaja, te spuštajući se nizbrdo i ulazeći u prvi zavoj htio uključiti tračničku kočnicu, no opazio je da ona ne djeluje.

U vremenu kada je htio kočiti ručnom kočnicom uz uporabu pijeska, kola su već jurila takvom brzinom da je za to već bilo prekasno. Tramvaj je sve brže jurio i na zadnjem zavoju, pored bolnice, izletio iz tračnica. Prevrćući se, prešao je na drugu stranu ulice, te udario u stabla kestena. Iščupao ih je iz korijena i naposljetku se zaustavio, udarivši u željezni stup gradske rasvjete.

“Tada je obustavljen tramvajski promet na dionici Gupčeva zvijezda – Mirogoj. Zatim, nakon gotovo jednog desetljeća zastoja, mirogojska je pruga ponovno puštena u promet 1964. godine. Trasa je bila od zaokretnice na Držićevoj, nastavljala Branimirovom i Draškovićevom do Mirogoja, a njome su vozila motorna kola tip 101, posebno opremljena specijaliziranim sustavima kočenja, uz točno propisane najveće brzine za pojedine zavoje u vožnji nizbrdo.

No zbog dotrajalosti i rashoda navedenih motornih tramvajskih kola, ali i sve izraženijih potreba za povećanjem kapaciteta na najopterećenijim linijama ZET-ove tramvajske mreže, 15. svibnja 1967. ukinuta je navedena tramvajska linija te za Mirogoj od tada voze autobusi”, objasnili su iz ZET-a.

Komentari