(FOTO/VIDEO) Zagreb odao počast žrtvama Vukovara i Škabrnje: Zapalili lampaše diljem Vukovarske ulice

Foto: Zagreb.info

Građani Zagreba prisjetili su se žrtava Vukovara i Škabrnje te diljem Vukovarske ulice zapalili su lampaše.

Ispred spomenika dr. Franji Tuđmanu lampašima je ispisano ime “Vukovar” te je napravljen križ od lampiona, s dvometarskom svijećom u sredini.

SVE SMO PRATILI UŽIVO:

Lampaše su zapalili školarci. Paljenju su prisustvovali i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, izaslanik predsjednika RH Julije Domac, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Marko Pavić, izaslanik predsjednika Vlade RH Davor Božinović, izaslanik ministra obrane i načelnika Glavnog stožera HV-a brigadir Dragan Basić, izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja Dinko Nekić te izaslanik zagrebačke Skupštine Kazimir Ilijaš.

Foto: Zagreb.info

U odavanju počasti žrtvama Vukovara i Škabrnje, sudjelovali su i Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH, Interventna postrojba hrvatskog redarstva zagrebačke Policijske uprave, đaci učeničkog doma Tina Ujevića, Vladimir Kočiš-Zec koji je otpjevao pjesmu “Gospodine generale” te obitelji poginulih i nestalih branitelja.

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje organizirao je Klub vetereana 148. brigade Hrvatske vojske Trnje s 50 braniteljskih udruga. ž

Na obilježavanju prisustvovali su i građani, a organizatori su odmah na početku napomenuli kako se svi moraju pridržavati razmaka te nositi maske za lice zbog epidemije koronavirusa.

I fontane su zasvijetlile u bojama Vukovara. Prikazale su se Vučedolska golubica i Vukovarski toranj.

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info


Komentari