(FOTO/VIDEO) ‘I NIKADA NAROD ZABORAVIT NEĆE’ Tisuće lampiona obasjavaju Ulicu grada Vukovara: Zagrepčani se prisjećaju svih poginulih i stradalih

Foto: Zagreb.info

Večer uoči Dana sjećanja, Ulica grada Vukovara poprima posebno ruho. U znak sjećanja na grad heroj, na sve one nedužne ljude koji su izgubili život u Domovinskom ratu, kao i naše branitelje, brojni su Zagrepčani zapalili lampione.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje brojni se građani s tugom prisjećaju svih ratnih strahota, a novim generacijama nastoji se prenijeti što se događalo u Domovinskom ratu, kako se žrtve ne bi nikada zaboravile, a niti povijest ponovila.

Foto; Zagreb.info

Tim povodom su i učenici Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, koja se nalazi na Vukovarskoj, palili lampione uoči Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info

Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje počeo je u 18 sati paljenjem lampiona uz Ulicu grada Vukovara, a kod Trešnjevačkog placa prema središnjem mjestu obilježavanja u isto vrijeme je krenula i kolona motorista.

U središnjem dijelu programa koji se odvio na križanju Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice zapalila se velika svijeća i od lampiona se napravio križ.

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info


Komentari