(FOTO) VESELO U CENTRU: Dan žena Zagreb obilježio cvijećem i sunčanim vremenom

Foto: Ana Korenić

Dan žena u Zagrebu protječe u vedroj, sunčanoj atmosferi. Centar je pun ljudi, bezbrižno se šeće i obavljaju brojni poslovi, a veselu atmosferu upotpunjuje šarenilo cvijeća.

Tržnice i štandovi pršte od veselih boja. Prolaznici u zadnji čas kupuju cvijeće za Dan žena. Najpopularnije su, dakako, crvene ruže, a nije rijetkost vidjeti prolaznicu kako u prolazu nosi jednu. Osim na Dolcu, cvjetno je i šareno i na Cvjetnom trgu.

Foto: Ana Korenić

Neki kafići u centru povodom Dana žena časte besplatnim rakijama.

Međunarodni dan žena obilježava se od 1909. godine prema odluci Socijalističke partije Amerike. Nakon pada komuniza u zapadnom se svijetu uglavnom prestao obilježavati 1930.-ih, ali je odlukom UN-a 1975. ponovno postao značajan datum. U Zagrebu se tradicionalno održavao Noćni marš za prava žena, ali je otkazan zbogg pandemije koronavirusa.

Foto: Ana Korenić

Dan žena u Zagrebu dočekalo je sunčano i prohladno vrijeme. Od jutarnjih minus 2 temperatura se penje do 9 stupnjeva. Nastavak je to vremena kakvo se moglo vidjeti i za vikend.

Foto: Ana Korenić

U nastavku tjedna Zagrepčanke i Zagrepčani moći će i dalje uživati u osunčanim šetnjama gradom. Sunčano vrijeme s umjerenom naoblakom nastavit će se sve do petka, kada će ga zamijeniti kiša s nešto višim temperaturama.

Komentari