(FOTO) Upoznajte neobičnog zagrebačkog diva izrađenog od otpada

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Ogromna drvena skulptura na Ksaverskoj cesti u Zagrebu privlači pažnju brojnih prolaznika.

Mnogi od njih zastaju kako bi fotografirali djelo Željka Kranjeca koji već dvije godine od otpada izrađuje skulpture inspirirane hrvatskim legendama.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Ova velika drvena skulptura predstavlja diva Grada Zagreba, objasnio je Kranjec za Jutarnji list.

“Ideja je bila da izradim hrvatske kraljeve divove koji bi se postavili na mjesta gdje su ti kraljevi po legendama obitavali. Želja mi je da ovaj div osvane na Adventu i zato skulptura ima licitarsko srce kao simbol Zagreba“, kaže Kranjec.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Za izradu ovakve skulpture trebalo mu je mjesec dana, radi ih u slobodno vrijeme, a govori nam kako bi bio presretan da surađuje s nekom tvrtkom i da mjesečno izrađuje jednu do dvije skulpture. Dvije su već, kaže, izložene u Hrvatskom zagorju i u Istri.

Kaže kako bi skulpturama volio oplemeniti zagrebačke parkove, probuditi dječju maštu i znatiželju za učenjem o hrvatskim legendama, tradiciji i bajkama, ali i ekološki osvijestiti druge.

“Moje geslo pri izradi skulptura je “Otpad nije smeće”, a želja mi je probuditi svijest kod ljudi da se ne mora sve bacati nego da se od otpada može stvoriti nešto kreativno i lijepo”, zaključuje Kranjec.


Komentari