(FOTO) U POTRAZI ZA HLADOM: Pogledajte gdje su se Zagrepčani sve skrivali od sunca i visokih temperatura

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Jedan nas dan dijeli od ljeta, a temperature su itekako skočile te će su u nedjelju popeti i “debelo” iznad 30 stupnjeva!

Mnogi su Zagrepčani zato “spas” odlučili potražiti i na Jarunu i Bundeku, a hlad se lovi i u centru grada,

Naime, Temperature bi se uskoro mogle približiti i 40 stupnjeva, a kako će to točno izgledati u narednim danima, za HRT je objasnila prognostičarka HRT-a Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Ona kaže kako bi temperature mogle dosegnuti 35 pa i 38 stupnjeva i to se ne odnosi samo na unutrašnjost Dalmacije već i na središnju, pa čak i istočnu Hrvatsku. Već sad je jako vruće, a ovaj skok očekujemo u utorak i srijedu.

“Toplinski val je pred vratima, prvo će nastupiti na kopnu, već sutra u središnjoj Hrvatskoj, a onda od ponedjeljka i u cijeloj zemlji. Trajat će vrlo vjerojatno barem do petka, a moguće i do kraja drugog tjedna”, rekla je Mikuš Jurković i dodala kako će sljedeći tjedan vladati vrućina.

Ne čudi stoga da su brojni Zagrepčani odlučili nedjelju provesti – u badićima, i to na Bundeku i Jarunu. Skupilo se tamo dosta ljudi, a oni koji nisu uspjeli otići, hlad traže u centru grada.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Komentari