(FOTO) TRAJU RADOVI NA OBNOVI: Bivša Tvornica duhana u Jagićevoj zasjat će u novom ruhu, a evo tko bi trebao useliti!

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Početkom 2021. godine potpisan je sporazum kojim se pravo upravljanja nad Tovrnicom duhana u Jagićevoj ulici prebacilo s Hrvatskog povijesnog muzeja na Hrvatski restauratorski zavod.

Tako bi se, prema najavama od prošle godine, u bivšoj Tvornici duhana, koja je zaštićeni spomenik kulture, trebao useliti Restauratorski zavod i to svi njegovi odjeli.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Inače, nekretnina Tvornice duhana u Zagrebu bila je dodijeljena na korištenje Hrvatskom povijesnom muzeju u svrhu rekonstrukcije i prenamjene, no s obzirom da rekonstrukcija nije realizirana na način na koji je to bilo predviđeno te da je za potrebe smještaja Hrvatskog povijesnog muzeja osigurana druga lokacija u bivšoj zgradi Državnog hidrometeorološkog zavoda, nekretnina na adresi Jagićeva bb u Zagrebu dodjeljuje se na uporabu Hrvatskom restauratorskom zavodu.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Hrvatski restauratorski zavod na novoj će lokaciji dobiti prostor primjeren suvremenim potrebama restauratorske struke u kojem će se provoditi istraživanja, očuvanje i prezentiranje arheoloških, nepokretnih i pokretnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, a s ciljem očuvanja postojećih te stvaranja novih vrijednosti za buduće naraštaje.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX


Komentari