(FOTO) Tako to radi Vili Beroš! Kava na špici nikad nije bila odgovornija, ministar skinuo masku u par navrata samo kako bi srknuo piće

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ministar zdravstva u nedjelju je odlučio popiti kavu na terasi jednog zagrebačkog kafića. Vili Beroš se pridržavao epidemioloških mjera, a zaštitnu masku skidao je samo da bi otpio gutljaj kave.

Ostali za njegovim stolom nisu nosili zaštitnu masku, no kada su primijetili da ih netko fotografira, još je jedan njegov prijatelj stavio masku.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Podsjećamo, ugostiteljski objekti i obiteljska poljoprivredna gospodarstva kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dozvoljena priprema, dostava i usluživanje na otvorenim terasama i drugim otvorenim prostorima za usluživanje hrane, pića, napitaka i slastica isto mogu obavljati uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera i strogih mjera fizičke udaljenosti na način kako slijedi:

Zabranjeno je usluživanje jela, pića i napitaka u samom objektu.

Ako se radi o isporuci (preuzimanju ili dostavi) hrane, pića, napitaka i slastica za van, naručitelj preuzima kupljeno na vratima, prozoru ili neposredno ispred vrata objekta.

Prilikom čekanja u redu za isporuku, posjetitelji moraju nositi maske za lice.

Najvažnija mjera na terasama je osiguranje adekvatnog razmaka među gostima koji nisu iz istog kućanstva. Stolovi i stolci moraju biti razmješteni na način da kada ljudi sjede za stolom, bude minimalno 1.5 metra razmaka od svakog stolca za stolom kao i do bilo kojeg stolca koji pripada drugom stolu. Razmak između stolova treba biti minimalno 3 metra.

Ovisno o veličini terase, stolova i stolaca, izračunava se najveći broj korisnika koje mogu istovremeno biti na terasi, a obavijest o najvećem dopuštenom broju posjetitelja treba biti vidljivo istaknuta svima na uvid. Vlasnici objekata su odgovorni za kontrolirano punjenje terasa.

Ako terase imaju pregrade i zidove od pleksiglasa, plastike ili stakla, iste se trebaju ukloniti ili otvoriti tako da prostor terase bude otvoren. Otvorenom terasom smatra se i terasa koja ima krov i otvoreno više od polovice pripadajućih stijena.

Na ulasku u terasu treba biti dostupno dezinfekcijsko sredstvo s istaknutom obavješću o tome da je obavezno dezinficirati ruke pri dolasku.

Gosti smiju ulaziti u zatvoreni prostor objekta samo radi korištenja toaleta. Tijekom boravka u zatvorenom prostoru svi moraju nositi masku i obavijest o toj obavezi mora biti jasno istaknuta na ulasku u objekat.

Na objekte se moraju staviti obavijesti o najvećem dopuštenom broju posjetitelja, obvezi držanja razmaka i korištenju maski. Nužno je osigurati da se ne stvaraju gužve te da se jasne upute o tome stave na sve ulaze i vidljiva mjesta.

Preporučuje se da izvori buke ugostiteljskih objekata ne prelaze 50 dBA.

Nastupi glazbenika kao i nastupi DJ-a nisu dopušteni.

Komentari