(FOTO) ‘SADA SI NA BOLJEM MJESTU, VOLIMO TE’ Zagrepčani preminuloj Nikoll zapalili svijeće na Trgu bana Jelačića

Photo: Mali Zum

Za malenu Nikoll čija je tragična smrt rastužila mnoge Hrvate, u srijedu su se zapalile svijeće na glavnom zagrebačkom trgu. Djevojčica koja je preminula od posljedica brutalnog premlaćivanja i zanemarivanja roditelja imala je samo dvije i pol godine, a život joj se okončao na sam Uskrs, unatoč naporima liječnika iz Klaićeve.

Na Trgu bana Josipa Jelačića 15-ak je osoba stiglo s lampionima koje su poredali oko fotografije djevojčice.

Photo: Mali Zum

“Sada je na boljem mjestu”, rekla je žena na Trgu.

“Svima nam je još uvijek u mislima, a iako je više nema ovom malom gestom joj želimo poručiti da je volimo”, dodaje druga pa zaključuje:

“Jedino što se možemo nadati jest da će se nešto promijeniti nakon ove tragedije”.

Inače, djevojčica će biti sahranjena u četvrtak, 8. travnja, u 13 sati na gradskom groblju u Novoj Gradiški. Na pogrebu zbog epidemioloških mjera smije biti prisutno najviše 25 osoba, a pridržavanje mjera dužni su nadzirati uprave groblja.

Podsjećamo, malena je većinu svoga života provela kod udomitelja koji su shrvani zbog njezina odlaska. Na uskršnje jutro dobili su priliku vidjeti je nakratko, no nadali su se da će im se nakon svega vratiti u njihov dom.

 

Photo: Mali Zum

“Ona je bila naše dijete, naša kćerka. Iako nismo razmišljali da je to oproštaj, nego samo jedan kratki susret do skorog novog viđenja u ovom životu, u našoj kući, nekako smo se u dubini duše nadali da će nam se vratiti živa i zdrava, da će se dogoditi čudo. I supruzi i meni nekako je lakše što smo je barem na kratko vidjeli, ali ova tuga ostat će nam kao trajni biljeg na duši”, kazao je u nedjelju udomitelj Branko Bojić.

Organi djevojčice su donirani, te će spasiti živote druge djece iz Austrije i Mađarske.

Photo: Mali Zum

“Tužan epilog koji je duboko potresao cijelu Hrvatsku. Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti gdje će biti sigurnija i sretnija. Uz mene su intenzivisti koji su danonoćno od primitka pacijentice brinuli o njoj, no priroda ozljeda je bila preteška i unatoč svim mjerama, nije se moglo više učiniti”, rekao je ravnatelj Klaićeve Goran Roić.

 

Komentari