(FOTO) PROSVJED PROTIV COVID POTVRDA Građani opet palili svijeće na Markovom trgu, molili su i krunicu

Foto: Tomislav Miletic/ Pixsell

Na Markovom trgu i danas se okupilo stotinjak građana kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog uvođenja COVID potvrda koje se uvode u širu upotrebu od 15. studenog.

Podsjetimo, u ponedjeljak su se “spontano okupili” prvi put i najavili da će to čini i u idućim danima. Na trg su građani stigli sa svijećama i lampionima, a objašnjavaju da to predstavlja “borbu svjetla protiv tame koja dolazi COVID potvrdama”.

Prosvjednici su molili krunicu i hodali u koloni, a na čelu je bio čelnik udruge Vigilare Vigilare Vice Batarelo, piše Index.

Poziv na okupljanje, odnosno razgovor uputila je upravo spomenuta udruga, a danas su putem svog Facebook profila na to pozvali i ljude iz drugih gradova poput Zadra, Šibenika, Splita, Vinkovaca itd.

Stručnjak za sigurnost i bivši kriminalist Željko Cvrtila za Net.hr  poručio je da ne vidi nikakvu sigurnosnu prijetnju u ovom okupljanju, no upozorava na drugi problem.

“Prolazio sam kraj njih autom jučer navečer. Ne vidim problem u dijelu što se sigurnosti tiče, više je tu bio problem što su hodali po cesti pa auti koji tamo prolaze su jedva prolazili. Trebalo ih je negdje skloniti”, objašnjava Cvrtila i dodaje da je ogradu na Markovom trgu trebalo već maknuti do sada i “uspostaviti drugačija tehnička sredstva”.

Foto: Tomislav Miletic/ Pixsell
Foto: Tomislav Miletic/ Pixsell
Foto: Tomislav Miletic/ Pixsell
Foto: Tomislav Miletic/ Pixsell

Komentari