(FOTO) Prošle godine protiv Bandića je prosvjedovalo više od tisuću ljudi, a evo kako je to danas izgledalo

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Točno godinu dana prošlo je od trećeg i najvećeg prosvjeda u Zagrebu protiv gradonačelnika Milana Bandića. Okupljanje se 1. veljače dogodilo na glavnom zagrebačkom trgu Bana Josipa Jelačića, pod nazivom “Dosta je!“.

Na Trgu je bilo više od 1000 ljudi koji su nosili razne transparente upućene Bandiću.  Gradonačelnik je tada  prosvjednicima poručio kako je to njihovo demokratsko pravo i poručio da dok neki “fućkaju, neki delaju”.

S obzirom na epidemiološku situaciju i mjere, inicijativa Zagreb te zove i i Udruga građana Siget, u poslijepodnevnim satima, simbolično na današnji dan, održali su preformans kako bi ukazali građanima da u Zagrebu i dalje ima puno nepravilnosti, te ih potaknuli da izađu na izbore.

“Djelovanje nakon prosvjeda zaustavila je korona i potres, ali ipak smo cijelo vrijeme ukazivali na nepravilnosti, kriminal i korupciju koja vlada našim gradom. U svibnju nas očekuju novi izbori. Cilj nam je izvući što više građana od onih 51 % koji već godinama ne glasuju. Razloga je i previše”, kažu iz udruge.

Foto: Zagreb.info

S drugačkim transparentom na kojem je nekoliko desetaka prekriženih lica Milana Bandića, udruge su najavile da će izvoditi niz performansa sve do svibnja.


Komentari