(FOTO) Promet je bio u kolapsu, a traumatologija puna! Prije devet godina Zagreb je zatrpala rekordna količina snijega

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Siječanj u Zagrebu ove je godine poprilično blagonaklon po pitanju minusa. Uz zubato sunce sve je podnošljivije, a s obzirom da snijega još uvijek nema ni na vidiku, Pixsellovi fotoreporteri odlučili su nas podsjetiti kako je to izgledalo prije točno devet godina.

Naime Zagreb je 14. siječnja 2013. godine bijeli pokrivač doslovno zatrpao i uzrokovao pravi kaos. Snijeg je pred kamerama čistio i pokojni gradonačelnik Milan Bandić, pozvavši sugrađane da učine isto.

Prema službenom mjerenju DHMZ-a napadala je najveća količina snijega od početka mjerenja 1949 godine. Točnije, 68 centimetara na  Maksimiru i 57 centimetara na Griču.

Gradski promet bio je u kolapsu unatoč ralicama koje su cijeli dan bile na cestama, a taksisti su bili zatrpani pozivima građana. Mnogi su odlučili na posao otići pješke, a čekaonice na traumatologiji bile su prepune ljudi koji su pali i ozlijedili se.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Val oborina i  izražene hladnoće 2013. zahvatio je i ostatak Europe, a o situaciji u našoj metropoli pisali su i strani mediji.

“Oko tisuću dobrovoljaca pomaže vatrogasnim i ostalim nadležnim službama da barem očiste glavne gradske prometnice u Zagrebu'”, napisao je tada njemački Spiegel Online.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Komentari