(FOTO) PRIRODA U POTPUNOSTI PREUZIMA GRAD: Zarasli su i vidikovci na Gornjem gradu

28.08.2020., Zagreb - Najpoznatijim vidikovcima Zagreba, Gradecu i Strossmayerovom setalistu nakon ljetne sezone dobro bi doslo uredjenje jer se od preraslog drveca vise skoro ne vidi grad. Iako turista koji bi uzivali u pogledu bas i nema najpoznatije lokacije u Zagrebu ipak zasluzuju odrzavanje. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što su građani masovno po društvenim mrežama dijelili fotografije obraslih i neodržavanih dijelova grada, slične su se fotografije sada pojavila i s Gornjeg grada.

Na najprometnijim gornjogradskim turističkim lokacijama izgleda da priroda polako preuzima glavnu riječ. Svi vidikovci s kojih bi se trebao pružati čist pogled na grad su obrasli raznoraznim biljem.

Iako možda preuzimanje prirode nekima može djelovati fascinantno i lijepo, problematično bi moglo biti što svo ovo bilje vidikovcu oduzima njegovu jedinu funkciju – da pruža nesmetan pogleda na prekrasan grad koji se prostire ispod njega.

Je li ovo lijep prizor, ili ipak nemar gradskih službi, ostaviti ćemo čitateljima da odluče. Ako niste još stigli posjetiti ovu lokaciju, pogledajte fotografije prirode koja preuzima grad.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Komentari