(FOTO) Pogledajte kako izgledaju državni prostori u strogom centru: Ima ih već od 620 kuna, a najskuplji je onaj na Trgu žrtava fašizma od čak 118 metara kvadratnih!

Državne nekretnine d.o.o. raspisale su 15. listopada 2020. natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske. U Zagrebu su ponuđena 22 poslovna prostora, a gotovo svi se nalaze na izrazito atraktivnim lokacijama u strogom centru.

Cijene variraju ovisno o kvadraturi i uređenosti prostora, a kreću se od 621,63 kune za prostor u Ilici površine 14 četvornih metara, pa do 7.381,00 kune kolika je mjesečna cijena ptostora od 118,00 četvornih metara na Trgu Žrtava Fašizma.

Iako cijene najma zaista nisu velike, većina prostora nije uređena i zahtjeva opsežnu renovaciju. U onim prostorima koji i jesu malo uređeniji, vrijeme je doslovno stalo. Neki su u zaista lošem stanju i očiti su znakovi vlade i štete od potresa stoga izgleda kako se potencijalni vlasnici ne bi mnogo usrećili bez obzira na niske cijene.

Neke od zgrada u kojima se nalaze ponuđene nekretnine čak djeluju kao da bi ih i neki slabiji potres mogao dokrajčiti, tako da možemo zaključiti da će korisnici ‘jeftine’ državne nekretnine unajmljivati na vlastitu odgovornost.

No, ako vas to ipak ne odbije, rok za podnošenje ponuda je 6. studenoga 2020. do 12 sati. Pregledi prostora duž Ilice započinju 27. listopada od 10:15 s prostorima u 1. zoni, a završavaju u 13:30 kada se mogu pogledati dva susjedna prostora u 2. zoni.

ILICA 58 – 621,63

Za najjeftiniji gradski prostor najmoprimac bi trebao mjesečno izdvojiti svega 621 kunu i 63 lipe, no ukoliko ne planira uložiti mnogo, ne bi se puno usrećio. Naime, prostor od 14,08 četvornih metara izgledaviše kao tamnica nego prostor za obavljanje uslužne ili neke druge djelatnosti.

DALMATINSKA 13

Jedan od boljih prostora u ponudi svakako je onaj u Dalmatinskoj ulici na broju 13, kojemu je početna neto mjesečna zakupnina 4.278,17 kune. Iako odaje štihom klasične kancelarije iz 80-tih godina prošlog stoljeća, sa svojih je 95,99 metara četvornih prilično prostran i djeluje kao da mu netreba previše uređivanja.

DEŽMANOVA 2

Vrijeme je stalo i u ovom šarmatnom bivšem foto studiu na izrazito atraktivnoj lokaciji. Potencijalni bi najmoprimac za njega mjesečno morao izdvojiti 3.968,20 kuna, a prostire se na 44,94 četvornih metara. Iako je prostor zaista jeftin, biti će potrebno mnogo ulaganja, osim ako budući zakupac ne namjerava nastaviti voditi foto studio iz prošlog stoljeća.

DRAŠKOVIĆEVA 2 / VLAŠKA 42

Cijena od 4.694,38 kuna možda se ne čini mnogo za prostor od 57,91 četvornih metara na uglu Vlaške i Draškovićeve ulice, pogotovo jer već uređen kao ugostiteljski objekt, no zgrada izgleda toliko dotrajalo da će je u budući zakupci koristiti na vlastitu odgovornost.

ILICA 69

Ovaj bi prostor čak mogao biti prilika za neku uredsku djelatnost, s obzirom na to da zakupac za 1.966,44 kuna mjesečno može dobiti 44,54 četvornih metara prilično uređenog prostora.

 ILICA 89/1

Za samo 1.487,44 kuna možete doboti ulični lokal veličine 23,78 metara četvornih, a prostor izgleda već spremno za manji dućan prehrambenim proizvodima ili fast food.

TRG KRALJA TOMISLAVA 17

Jedan od uređenijih prostora koje država daje u zakup nalazi se na Tomislavcu, a za njega će zakupa morati izdvojiti 2.368,77 kuna. Ovaj se ulični lokal proteže na 37,87 četvornih metara.

TRG ŽRTAVA FAŠIZMA 14

Jedan od najatraktivnih poslovnih prostra koji se nudi u aktualnom natječaju definitivno je onaj na Trgu žrtava fašizma koji se proteže na 118 metara četvornih, a ima i galeriju. za prostor će budući zakupac morati izdvojiti čak 7.381 kuna. To možda nije puno s obzirom na lokaciju i veličinu prostora, no u njega će se morati mnogo uložiti jer izgleda da se nikakva djelatnost ondje nije obavljala dugi niz godina.

Ostale nekretnine ponuđene u natječaju pogledajte ovdje.


Komentari