(FOTO) Ovako su se od Balaševića oprostili Zagrepčani. Spontano se okupili i odali počast najdražem kantautoru

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon tužne vijesti o smrti legendarnog kantautora Đorđe Balašavića, brojni njegovi obožavatelji diljem regije iskazali su mu počast. Bio je veliki glazbenik i veliki umjetnik, još su uvijek svi u šoku nakon tužne vijesti koja je odjeknula brzinom svjetlosti.

Baš kao što kažu stihovi njegove pjesme “Stih na asfaltu” s albuma Devedesete, tako su mu zagrebački obožavatelji, sasvim spontano se okupivši, odali počast posljednji put.

Stihovi njegove pjesme posvećene Zagrebu kažu:

“Da mi je još jedared proći Ilicom
Pa da bećarac našvrljam ćirilicom
Teško da bi drugi mogli rešiti taj hijeroglif
Al bi Neko znao da sam tu
Cipelice jedne bele zastale bi i prevele
Stih na asfaltu
Jednom ću u baladu da se prerušim
U refren što se Tamo još zapevuši
Pa da minem Starom Vlaškom
Da joj kosu sklonim daškom
I za uglom hitro zamaknem
Da pred nosom strašnog Bana, kao senka Petra Pana
Kapu namaknem”

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zato su se njegovi zagrebački fanovi okupili upravo na Ilici, kod Name, a kako pjesma i kaže na tlu su ćirilicom našvrljali riječ – bećarac. Okupilo se tridesetak ljudi koji su, ostavljajući upaljene lampaše, cvijeće i plišane zečiće – što je također aluzija na Balaševićevu pjesmu ”Neki novi klinci” – potiho zapjevali Balaševićevu baladu “Slovenska”.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na novosadskom Trgu slobode se pak stotine građana skupilo u pjesmi kako bi se oprostili od Đorđa Balaševića. Podsjećamo, Balašević je preminuo u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gdje je prije tri dana primljen zbog upale pluća. Srpski mediji pišu kako su liječnici dali sve od sebe, no nije izdržao.


Komentari