(FOTO) OPREZ, PADA ŽBUKA! Zagrepčani zgroženi prizorom s Cvjetnog: ‘Netko će uistinu nastradati. Pitanje je vremena’ 

Žbuka na Cvjetnom trgu, ilustracija (Foto: Dino Gaćina)

Nakon jučerašnjeg upozorenja, ništa bolji prizor nije dočekao prolaznike i stanare centra ovog jutra. Podsjećamo, u srijedu popodne se na Cvjetnom trgu se odlomio komad fasade, a ulični svirač koji se inače tamo nalazi, nesreću je izbjegao u zadnji trenutak.

Nakon incidenta, radnice iz trgovine su pozvale vatrogasce i stavile privremen znak za oprez od pada žbuke. Zagrebački vatrogasci su napravili izvid i uklonili dio fasade.

Sudeći po fotografiji Zagrepčanina Dine Gaćine, situacija je opet alarmantna. Tijekom jutra je fotografirao mjesto gdje se odlomio dio žbuke u srijedu, a prizor je identičan.

Cvjetni trg (Foto: Dino Gaćina)

Navedeno je zgrozilo Zagrepčane koji su nezadovoljstvo brzinom obnove izrazili na društvenim mrežama.

“Ili se popikavaš po razdrmanom pločniku ili ti padne žbuka na glavu! Jadni naš Zagreb”, jedan je od komentara, a drugi se ne nadovezao:

“Jadni mi građani Zagreba”.

Neki upozoravaju da je pitanje vremena kada će doći do tragedije i da se obnova mora ubrzati.

“Pitanje je vremena. Užas”, “Početak obnove uopće vise ne spominju a rekli su da će ju ubrzati 200 posto. Koji nesposobni jadnici vode ovu državu!”, “Netko će uistinu nastradati. To što je do sad bilo sreće pa nije – ne može tako u nedogled”, pisali su u komentarima.


Komentari