(FOTO) Od Velesajma do Prisavlja u koloni autobusa i kombija, prosvjedovali su privremeni prijevoznici

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Nekoliko desetaka autobusa i kombija, na zagrebačkim su ulicama napravili pravu pomutnju. Oni su naime, u dugačkoj koloni, u simboličnih 11:55 sati prosvjedovali pod sloganom “Pet do podne“.

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Na svoja se vjetrobranska stakla istaknuli napis “Ostani doma i ostat ćeš bez posla” apelirajući kako su zbog trenutne situacije u državi i borbe s pandemijom koronavirusa, stjerani u egzistencijalni kut, piše Glas Istre.

Oni su naime, ostali bez prihoda, a obveze po ugovorima o leasingu vozila nisu ih prestale stiskati. Ovim prosvjedom nastojali su istaknuti i nezadovoljstvo vladinim mjerama.

Vinko Darojković, direktor obiteljske tvrtke Darojković promet za Jutarnji je list istaknuo kako kreditne linije koje su najavljene kao pomoć tvrtkama oko likvidnosti još nisu profunkcionirale, a sve to skupa ide presporo.

„Nitko od naših kolega nije potpisao niti jedan ugovor, što znači da nismo uspjeli riješiti niti druge naše obaveze“, naglašava. Kazao je i kako im mjere za spas radnih mjesta nisu dovoljne.

„Mi najbolje znamo kolika je vrijednost dobrog i kvalitetnog radnika i zato unatoč svim poteškoćama nismo otpustili svoje djelatnike. Činjenica je da ukoliko ne bude naših tvrtki, neće biti posla, kako za nas, tako niti za naše djelatnike”, rekao je.

Ovim prosvjedom, povremeni prijevoznici traže pomoć države u dogovoru s leasing kućama  kako bi zamrzli glavnicu i kamate na minimalno godinu dana te da im se hitno odobre sredstva za likvidnost. Traže i produljenje mjera za spas radnih mjesta za minimalno tri mjeseca.

Prosvjedna kolona kretala se od Velesajma, preko Vukovarske i Savske ceste pred zgradu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na Prisavlju. Prosvjed se održao i u Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Dubrovniku, Šibeniku i Zadru.


Komentari