(FOTO) NOVA OPASNOST? U Vukovarskoj se pojavile skele oko zgrade, prolaznici ih zaobilaze u širokom luku

Foto: Doris Vučić

“Potpuno nam je razumljiv strah dijela zaposlenika”, napisali su iz Ureda gradonačelnika Milana Bandića nakon što im je poslan novi upit o sigurnosti jedne zgrade u Vukovarskoj ulici.

Naime, nakon što su mediji opsežno pisali o betonskoj konstrukciji teškoj 220 tona na krovištu zgrade na kućnom broju 52, uznemireni prolaznik fotografirao je prizor na broju 56. Naime, u zgradi u kojoj se nalaze gradski uredi te ispostava Porezne uprave Trnje, kao i više trgovina i lokala, osvanuli su montažni potporni stupovi. Iz Grada su za RTL poručili da je sanacija u tijeku, točnije…

”Trenutačno se izvode radovi na sanaciji vanjskih bočnih betonskih stupova, za što je projekt predviđen i prije potresa iz ožujka prošle godine. Potpuno nam je razumljiv strah dijela zaposlenika zbog učestalih potresa koji su nas pogodili u zadnjih deset mjeseci, stoga je i uputno da na tom dijelu zgrade na kojoj se izvodi sanacija dio zaposlenika bude upućen na udaljeni rad (rad od kuće)”, napominju.

Foto: Doris Vučić

Podsjećamo, jučer su postavljene prve skele oko zgrade u istoj ulici, gotovo 10 mjeseci nakon potresa. Oštećena nadstrešnica će biti izrezana i uklonjena te više neće predstavljati opasnost u jednoj od najprometnijih ulica u gradu.

Stanari zgrade nisu se mogli sami upustiti u obnovu, s obzirom da je zgrada zaštićeno kulturno dobro. Djelo arhitekta Stanka Fabrisa, osmerokatnica poznata pod nazivom “Mornarica” dovršena je 1961. godine, prije velikog potresa u Skoplju i novih zakona o protupotresnoj gradnji u bivšoj Jugoslaviji.

Foto: Doris Vučić
Foto: Doris Vučić

Damir Vanđelić, ravnatelj Fonda za obnovu Zagreba prije dva tjedna je izjavio da je za obnovu i moguće vraćanje u prvobitno stanje prvo potrebno pričekati procjenu statičara. Zgrada je do sada bila ograđena za pješake, ali je i dalje prijetila stanarima.

Foto: Doris Vučić
Foto: Doris Vučić
Foto: Doris Vučić


Komentari