(FOTO) NIJE ŠALA! HNK traži kadu od Zagrepčana, ljudi komentiraju: ‘Bandić sigurno ima ovo’

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu iznenadilo je pratitelje nesvakidašnjom objavom na službenom Facebook profilu. Naime, u svrhu predstave potrebna im je stilska kada, te su ovaj rekvizit odlučiti potražiti od svojih pratitelja objavivši neobičan oglas.

“Tražimo rabljenu stilsku kadu za potrebe predstave REVIZOR. Javite nam se ako je slučajno imate i voljni ste je donirati za Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu”, napisali su iz HNK.

Tražimo rabljenu stilsku kadu za potrebe predstave REVIZOR. Javite nam se ako je slučajno imate i voljni ste je donirati za Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

Objavljuje Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu Croatian National Theatre in ZagrebUtorak, 23. veljače 2021.

 

Mnogi su pomislili da je riječ o šali, pa je jedan od korisnika Facebooka napisao da “Bandić sigurno ima jednu takvu“.

Inače, u HNK su u  tijeku probe za premijeru navedene predstave Nikolaja Vasiljeviča Gogolja koja će se održati 12. ožujka 2021. godine.

Redatelj je Sergej Potapov, jedan od najnagrađivanijih ruskih umjetnika, koji se bavi kazalištem, igranim i dokumentarnim filmom. Scenografiju i kostime uradila je ruska umjetnica Julija Vetrova a dramaturginja predstave je Mirna Rustemović. U ulogama načelnika, njegove žene i kćeri nastupaju Bojan Navojec, Daria Lorenci Flatz i Iva Mihalić. Lažnog revizora Hlestakova glumi Igor Kovač. U ansamblu su Milan Pleština, Dušan Bućan, Slavko Juraga, Franjo Kuhar/Ivica Jončić, Filip Vidović, Silvio Vovk, Kristijan Potočki i Tin Rožman.

Britko i duhovito Gogoljevo remek djelo Revizor razotkriva svijet korupcije do u najsitnije detalje, dočaravajući brojne karaktere koji jedino vezama, uslugama i novcem ostaju na svojim pozicijama. Nemoral, lukavost i poniznost vladaju, a varalice to iskorištavaju, stvarajući sliku bolesnog i pokvarenog društva.


Komentari