(FOTO) Nekoć su tri hrvatska grada imala tramvaje: Kobna nesreća prekinula promet, a ‘morski’ tramvaj čuva Tehnički muzej u Zagrebu

Foto: Youtube

Nekoć tri su hrvatska grada imala tramvaje – Osijek, Dubrovnik i Zagreb. I dok u Osijeku i Zagrebu treske i dalje drmaju prugama, one Dubrovačke progutao je zaborav i to zbog kobne nesreće koja se dogodila prije više od 50 godina.

Foto: Youtube

Dubrovnik je imao dvije linije, broj 1 Pile do kolodvora, i broj 2 koja je prometovala od Pila do Lapada. No, prometovanju je došao kraj 1970. godine samo 60 godine od početka prometovanja. Naime, zbog dotrajalosti i otkazivanja kočnica 7. ožujka dogodila se prometna nesreća prilikom koje je tramvaj iskočio iz tračnica zbog čega je i poginuo jedan putnika, a 14 ih je bilo ozlijeđeno.

Foto: Razglednica iz Zbirke razglednica Kulturno – povijesnog muzeja

Tramvaj je zbog starosti i dotrajalosti kolosijeka iskočio iz tračnica negdje na zavoju kod starog dubrovačkog rodilišta, te se inercijom nastavio kretati niz današnju Ulicu branitelja Dubrovnika. Pri velikoj brzini probio je lijevi ogradni zid odmah do ulaza u staru gradsku jezgru i upao u park na Pilama. U nezgodi je poginula jedna osoba, dok ih je 14 ozlijeđeno, piše voditelj Kulturno-povijesnog muzeja Dino Lokas na stranicama Dubrovačkih muzeja, a prenosi Dubrovački.

Foto: Razglednica iz Zbirke razglednica Kulturno – povijesnog muzeja

Tehnički čuva uspomene

Uspomenu na tramvaj koji je nekoć vozio dubrovačkim ulicama čuva, ni više, ni manje, negoli Tehnički muzej u Zagrebu. Jasno, ne ona kola koja su se survala niz zidine u parkić na Pilama, već jedan od onih koji nisu nastavili svoju vožnju.

Foto: Tehnički muzej Zagreb

“Pogonski uređaj čine dva elektromotora koji preko cilindričnih zupčanika direktno pokreću pogonske kolske slogove. Dovod struje dolazi iz zračnoga voda preko trole, isključivača i osigurača u otpornike, koji se nalaze na krovu vozila. Iz otpornika struja ide preko kontrolera u motore, a dalje preko kotača u tračnicu. Širina kolosijeka po kojoj se tramvaj kretao u Dubrovniku iznosila je 760 mm (uskotračni kolosijek). Putnici su u motornim kolima ulazili na stražnjoj platformi, a izlazili na prednjoj. U prikolicu se ulazilo sa svih strana”, piše u opisu tramvaja na stranicama Tehničkog muzeja.


Komentari