(FOTO) NEKE JE IZNENADILO, A NEKI SU BILI SPREMNI: Nakon toplinskog vala, u metropoli kiša i grmljavina, građani već jedva čekaju sunce!

Foto: Zagreb.info

Rijetki bi pomislili da je riječ o kolovozu nakon jutarnjeg pljuska koji je neugodno dočekao Zagrepčane. Fotografije koje vidite su nastale na zagrebačkom Maksimiru, a nevrijeme je zahvatilo cijeli grad pa je grmljavina rano ujutro brojne Zagrepčane trgnula iz sna.

“Krenuo sam na posao bez kišobrana i sad sam već mokar, a nisam ni stigao do firme! Pa kakvo je ovo vrijeme, kao da je zima, a ne ljeto! Sunce mu poljubim!”, govori nam jedan od prolaznika.

“Ja sam znala da će biti kiša jer sam slušala prognozu jučer na vijestima, dobro sam se obukla, ali vjetar nanosi, pa je nezgodno otići do Spara”, objašnjava nam starija gospođa na Harambašićevoj tramvajskoj stanici.

“Ja sam očekivala kišu, zadnja dva dana svi su najavljivali loše vrijeme pa sam obula tenisice danas. Mislim da će proći, sutra će već biti sunce!”, objašnjava nam djevojka koja živi u blizini Kvatrića.

“Moj mačak mi je nagovijestio kišu, jer svaki put zaspe kraj vrata kad stiže nevrijeme, počeo sam ga ozbiljno doživljavati kada sam shvatio da životinje zaista predosjete potrese i vrijeme unaprijed! Tako je bilo i s potresom. Obično zaspe na krevetu!”, priča nam stariji Zagrepčanin.


Komentari