(FOTO) Mjesto gdje je nekada stajala kuća u Đorđićevoj: Trava iza ograde, a s pročelja vise tapete i keramičke pločice!

Foto: Zagreb.info

U ožujku ove godine srušen je simbol zagrebačkog potresa, odnosno kuća na uglu Đorđićeve i Petrinjske ulice.

19. ožujka započelo je rušenje koje se čekalo od potresa koji se dogodio dvije godine ranije. Kuća je bila opasna, za malo jačeg vjetra s nje su padali crijepovi, žbuka i cigle, a neugodno je podsjećala na činjenicu da se obnova Zagreba još nije dogodila.

Dvije godine čekalo se da se kuća sruši i to zbog kompliciranih imovinsko – pravnih odnosa, ali i konzervatorskih uzusa jer se ruševna stambena zgrada nalazila u vrijednom i važnom arhitektonskom bloku.

Foto: Zagreb.info

Danas pak, ruševine temelja obrasla je trava, a građevinari su oko kuće postavili metalnu ogradu. Da ne znamo da se tu nekada nalazila zgrada koja je postala simbol zagrebačkog potresa, rekli bi da se upravo planira gradnja neke stambene zgrade.

Foto: Zagreb.info

Koja će biti sudbina tog praznog zemljišta ne znamo, no poslali smo upit gradu čiji ćemo odgovor objaviti kada ga primimo.

Foto: Zagreb.info

Do tada prolaznike Petrinjske i Đorđićeve ulice ovo mjesto podsjećat će na nedaće koje su prošle, a koje još uvijek nisu gotove. Dok će turiste i putnike namjernike, vrlo vjerojatno, zabavljati pogled na šarene uzorke tapeta i keramičkih pločica koji su ostali na pročelju susjedne zgrade.


Komentari