(FOTO) MALI ZAGREB OPET NA ULICAMA Ako pogledate u pod možda vidite postolarsku ili pekarsku radnju

Mali Zagreb (foto: Goran Mehkek / CROPIX)

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i ove se godine realizirao umjetnički Projekt Mali Zagreb.

Mali Zagreb serija je minijaturnih instalacija koje su postavljene na četrnaest lokacija u centru Zagreba. Ovogodišnja serija radova inspirirana je obrtima i njihovim radnjama koje su se tijekom povijesti razvijale i mijenjale zajedno s gradom. Obrti su se otvarali i zatvarali, nastajali i nestajali, ali uvijek su imali izlog ili sitan detalj po kojemu su bili prepoznatljivi i koji su nam ostali u pamćenju.

Mali Zagreb (foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Autor projekta, umjetnik i redatelj FilipFilković Philatz zajedno sa svojim suradnicima (Mia Martinović, Josip Kresović i Lucija Švob) nastavlja priču o Malom Zagrebu prikazujući pažljivo uređene izloge obrtničkih radnji, poput urarske, postolarske i krojačke radnje te dućana i slastičarnica u minijaturnim proporcijama.

Mali Zagreb (foto: Goran Mehkek / CROPIX)

„U svojim ostalim radovima, prvenstveno dokumentarnim serijalima koje režiram, optimistično motiviram povratak starim obrtima i zanatima. Ovo je bila idealna prilika da ovdje uprizorimo neke od spomenutih putem ovog projekta. Ono što nam možda ponekad fali u našoj blizini, da ovog puta pokažemo u maloj veličini.”, izjavio je autor Filip Filković Philatz.

Mali Zagreb (foto: Goran Mehkek / CROPIX)


Komentari